Adalberto (Wojciech) Topolinski élete és műve levelek tükrében

Szerző: ADAMCZYK BOGDAN OFMConv

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-58475-5-4
Kiadó: Szülőföld Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 192
Méret: 148x210 mm
Kötés: puhafedeles

2450 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Bogdan Adamczyk könyve egyfajta öszszegzése a lengyel ferences atya, Adalbert (Wojciech) Topoliński életére és tevékenységére vonatkozó aktuális tudásunknak.

Három részből áll a mű: az aktuális tudásunk alapján összeállított életrajzi rész az első, az Adalbert Topoliński mint posztulátor által vizsgált boldoggá, illetve szentté avatandó személyek portréi teszik ki a második részt, amelyet a a dokumentációs rész követ. Itt kaptak helyet azok az európai és amerikai levéltárakban fellelhető levelek, amelyek a könyv hősének az életútjára és tevékenységére vonatkoznak. Ezekből a dokumentumokból megtudhatjuk többek között azt is, hogy milyen szerepet játszottak Topoliński atya életében a lengyel egyház karizmatikus vezetői, Adam Sapieha és August Hlond bíboros, milyen kapcsolatban állt a magyarokkal és Niepokalanówval, ahonnan a későbbi háborús hős szent Maksymilian Kolbe származott.

A könyv fényt derít Topoliński életrajzának magyar vonatkozására is: posztulátor volt Kinga hercegnő, Hedvig királynő és Kelemen Didák boldoggáavatási eljárásában. Ez az értékes publikáció, reméljük, a következő lépés ahhoz, hogy majdan magát Adalbert Topoliński atyát, Isten buzgó szolgáját és a mártírhalált halt szerzetest is oltárra emeljék.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Giuseppe Ghiberti: Látta és hitt

Giuseppe Ghiberti

Látta és hitt
A torinói lepel üzenete

1490 Ft

John Henry Newman: Apologia pro vita sua

John Henry Newman

Apologia pro vita sua

3600 Ft

Janet E. Smith & Christopher Kaczor: Életbe vágó kérdések

Janet E. Smith & Christopher Kaczor

Életbe vágó kérdések
Bioetika katolikus szemmel

2400 Ft