Hol találod oltalmadat?

Az életigenlés logoterápiai irányelvei

Hol találod oltalmadat?

Szerző: Elisabeth Lukas

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-615-51478-7-6
Kiadó: Jel Könyvkiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 236
Méret: 142x197 mm
Kötés: puhafedeles

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A kiváló osztrák pszichológus és pszichoterapeuta Elisabeth Lukas könyvével, a szerkesztők abban a reményben bocsátják útjára a megújult Értelmes Élet sorozatot, hogy Frankl, valamint a további szerzők értelemkérdéssel kapcsolatos gondolatai, a széles olvasóközönség, valamint a szűkebb szakterületek képviselőinek körében egyaránt, a téma súlyának megfelelő fogadtatásra talál.

„…az ember nem akarhat hinni vagy szeretni; hit és szeretet sem fenyegetéssel, sem paranccsal nem kényszeríthető ki. Vagy hiszünk valamiben, vagy nem. Az akaratnak ebbe nem sok beleszólása van. (…) Ugyanígy van ez az oltalom érzésével is. Ez sem hívható elő akaratlagosan, és nem hozható létre művileg. Egy olyan instanciával való kapcsolatból keletkezhet, amely oltalmat nyújt, vagy oltalmat nyújtóként értelmezhető – s ha ezen instancia ajándéka feltétel nélküli, a védettség érzése is feltétel nélküli lesz. Éppen ezért az ősbizalom visszanyerésének kérdése nem az: Mit tegyek érte?, tehát nem valamiféle eljárástechnikai kérdés hanem sokkal inkább annak a kérdése: Hogyan ismerhetném fel azt a valamit, ami számomra lehetővé teszi, hogy saját magamat mint feltétel nélkül megajándékozottat értelmezhessem?”

Dr. habil. Elisabeth Lukas osztrák klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta. Viktor E. Frankl tanítványaként a logoterápia és egzisztenciaanalízist metodikailag továbbfejleszti és számos szakterületen alkalmazza. 1986 és 2003 közt a Délnémet Logoteerápia Intézet igazgatója. Jelenleg az osztrák Logoterápia és Egzisztenciaanalízis Kiképzőközpont (ABI LE) docense.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Jeremy Driscoll: Ez történik a misén

Jeremy Driscoll

Ez történik a misén

3510 Ft