A fiatalok Tízparancsolata

Szerző: Carlo Fiore

Kategória: Ifjúság
ISBN szám: 978-963-94557-1-9
Kiadó: Don Bosco Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 200

1620 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A fiatalok Tízparancsolata. Milyen értelemben szól ez a „fiataloknak”? Nem előírásszerű, morális értelemben, bár nem mintha nem lenne szükség erre a mai erkölcstelen környezetünkben. És akkor? Nagyon sok fiatal hallott már, akár katekizmusra járva, a parancsolatokról, ugyanakkor még mindig gyermekkori magyarázatok jutnak eszükbe melyeket tíz, tizenkét évesen ismertek meg.

Ebben a könyvben azt szeretnénk megmutatni, hogy a parancsolatok nem csupán a gyermekkori katekizmus emlékei. Egyértelművé tesszük aktualitásukat, a társadalom életére máig ható következményeiket. A 2000-es éveket írjuk, mégis a parancsolatok hatáskörében mozgunk, Isten csöndes befolyása alatt a közömbösség homályában, szemben a bioetika problémáival, a pénzügyi machinációkkal illetve a média és a kommunikáció felelősségével.

A parancsolatok még ma is azok a pillérek, melyek továbbra is megtartják a harmadik évezred társadalmát, mert ha leomlik, vele törik darabokra a társadalom is. Szükség van tehát arra a „grandiózus” és mindig aktuális Tíz Szóra, melyek a Sínai-hegy lángjai között születtek egy nép és saját szabadságunkra.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Carlo Fiore: A fiatalok etikája

Carlo Fiore

A fiatalok etikája

2380 Ft

Carlo Fiore: A fiatalok etikája 2.

Carlo Fiore

A fiatalok etikája 2.

2380 Ft

Carlo Fiore: Etika 2000

Carlo Fiore

Etika 2000

1620 Ft

Carlo Fiore: A fiatalok hitvallása

Carlo Fiore

A fiatalok hitvallása

1520 Ft