Az iszlám, mint kihívás

Keresztény megközelítések

Az iszlám, mint kihívás

Szerző: Klaus von Stosch

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-99817-5-1
Kiadó: Magyar Kurír
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 211
Méret: 145x205 mm
Kötés: puhafedeles

2990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Klaus von Stosch nemzetközi tekintélyű katolikus teológus, 1971-ben született Kölnben, nős, négy gyermek apja. 1991 és 1997 között katolikus teológiát tanult Bonnban és a svájci Fribourg-ban. 2001-ben szerzett doktori fokozatot Karl-Heinz Menke vezetésével, majd 2005-ben habilitált Münsterben. 2001-től Kölnben oktatott, 2008-tól Paderbornban tanít szisztematikus teológiát, 2009-től egyben a Paderbornban működő Komparatív Teológiai Kutatóközpont igazgatója.Kutatásokat végzett a Harvard Egyetemen, Jeruzsálemben és Iránban.

Tíz könyve és közel százötven tanulmánya jelent meg. 2001-ben egy nagy érdeklődést kiváltó hannoveri filozófiai pályázaton nyert első díjat "Mi a vallási meggyőződések lényege?" című pályaművével, 2018-baniszlamisztika kategóriában elnyerte Iránban "Az Év Könyve" díjat. Legújabb, Mouhanad Khorchidével együtt írt kötete " A másik póféta-Jézus a Koránban" címmel jelent meg a Herder Kiadónál.

Első pillantásra jócskán lehetne okot találni arra, hogy határozottan elutasítsuk az iszlámot. Mivel a muszlimok nem fogadják el a szentháromságos Istenbe és Jézus Krisztus istenségébe vetett hitet, a keresztényeknek nehezükre esik, hogy elfogadják őket. Érdemes azonban mindent pontosabban megvizsgálni. Ha behatóan tanulmányozzuk a Koránt, észrevesszük, milyen szoros szálakkal kapcsolódik a bibliai hagyományhoz és mennyi kapcsolódási pont fedezhető fel a két vallás között. Ez a könyv arra szeretné hívni az olvasót, hogy tegyen felfedezőutat az iszlám belső világába és vegye szemügyre a muszlim identitást, annak érdekében, hogy ily módon közelebb kerüljön a saját identitásához.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Anselm Grün & Tomáš Halík & Winfried Nonhoff: Távol az Isten

Anselm Grün & Tomáš Halík & Winfried Nonhoff

Távol az Isten
Hit és hitetlenség párbeszéde

4500 Ft