Örök életre születtünk

Válogatott rádiójegyzetek

Örök életre születtünk

Szerző: Seregély István

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-27772-0-7
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 298
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

2800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Seregély István, nyugalmazott egri érsek mintegy tizenhét éven keresztül, heti rendszerességgel szólt rádiós jegyzeteiben egyházmegyéje lakosságához. Gondolatai elsősorban azért találtak könnyen utat az emberi szívekhez, mert a széles látókörű egyházi vezető és a Krisztus evangéliumát hirdető lelkipásztor egyszerre mutatkozott meg bennük.

Három-négy perces elmélkedéseit olvasva VI. Pál pápa híres mondása juthat eszünkbe: „A mai embert inkább érdeklik a tanúk, mint a tanítók, és ha mégis hallgat a tanítókra, azért teszi, mert ők egyben tanúk is.”

Seregély István örök élet felé tekintő írásait jól összegzik Keresztes Szent János – a kötetben is idézett – misztikus szépségű sorai: „Láttam a folyót, melyen mindenkinek át kell kelni, hogy Isten országába jusson. A folyó neve »Szenvedés«. Láttam a hajót, mely mindenkit átvisz a folyón. A hajó neve »Szeretet«.”

„Gondolataim mögött egy hosszú papi, püspöki szolgálat során megőrzött és vallott krisztusi, hívő meggyőződés áll. Egész életemben, Isten adta hitem fényénél ragaszkodtam Jézus Krisztus evangéliumához. Tapasztalatból tudom, hogy erre életet lehet építeni, amely meg nem bánttá teszi a visszatekintést és szilárddá a bizalmat az örök jövő iránt. Írásaimban már a nyugdíjas évek örökkévalóságra irányuló gondolatvilága érezhető. Az emlékeimben megmaradt és idézett szentek és jeles emberek gondolatai időtálló nyomot hagytak életem során. Bízom benne, hogy olvasóimnak is javára válnak, s így kötetem szerény alkotó eleme lehet a sürgetett keresztény megújulásnak.”

Seregély István

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

Album Mikes János püspök életéről (február 21. 11:42)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Renzo Allegri: Pio atya csodái

Renzo Allegri

Pio atya csodái

2900 Ft

Anselm Grün: A bor

Anselm Grün

A bor
Ég és föld ajándéka

5400 Ft

Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler: Élet leckék

Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler

Élet leckék

3200 Ft