Akinek a lelke kedves volt Isten előtt

Boldog Brenner János 1931-1957

Akinek a lelke kedves volt Isten előtt


Szerkesztő: Fancsali Andrásné

Cimkék: Brenner János

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-50913-7-7
Kiadó: Martinus Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 344
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhatáblás

2490 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Nézzen bele a kiadványba! Részletes könyvajánló

A Magyar Tarzíciusz – Brenner János élete és vértanúsága című könyv összeállításában, szerkesztésében sok segítséget nyújtott Fancsali Andrásné. A 2004-ben megjelent kötet már nem kapható, ezért Brenner József atya szor-galmazta, hogy jó lenne megjelentetni egy hasonló könyvet.

Újból kértem Fancsali Andrásné segítségét, akire Brenner János személyisége és vértanúsága nagy hatással van mind a mai napig. Elkezdte tovább gyűjteni az anyagot, az újabb kutatások és a boldoggá avatási eljárás eredményeit, és mindezeket egységes keretbe foglalta.

A 2017. november 9-én történt bejelentés, miszerint a Szentatya elfogadta a dokumentumot, amely elismerte Brenner János vértanúságát, újabb lendületet adott a kötet végleges összeállításához. A boldoggá avatás napjára elkészült az Akinek „a lelke kedves volt Isten előtt” című könyv, amely Brenner János részletes életrajzán kívül a lelkiségéről, vértanúságáról, tiszteletéről és a boldoggá avatási eljárásról is beszámol.

Fancsali Andrásné lelkes, odaadó munkáját dicséri a kötet, amelyet tisztelettel ajánlok mindazoknak, akik meg szeretnék ismerni a magyar Egyház új, boldoggá avatott vértanú papját és érdeklődnek az ötvenes években hazánkban folyt egyházüldözés iránt.

Császár István
általános helynök

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?