Út a hajnalba

Húsvéti novellák

Út a hajnalba

Cimkék: Húsvét

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-27772-5-2
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 280
Méret: 115x200 mm
Kötés: keménytáblás

2500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A húsvéti ünnepkör eseményei – kiváltképp a keresztre feszítés jelenete és a sírból harmadnapon kilépő Krisztus – gyakran ihlették meg a nyugati kultúra alkotóművészeit. Így természetes, hogy időről időre a szépirodalom legjelesebb képviselői is feldolgozták a passió drámáját vagy a feltámadás eseményeit.

Ebben a kötetben a legszebb húsvéti elbeszéléseket gyűjtöttük össze. Az írók között vannak, akik nyíltan vállalták keresztény meggyőződésüket, mint Boldog Salkaházi Sára, Lev Tolsztoj vagy Selma Lagerlöf, de helyet kapott a szerzők között Anatole France, Émile Zola, Kaffka Margit és olyanok is, akiknek műveiben a keresztény szellemiség ritkán került felszínre.

Jézust és az evangéliumok ismert szereplőit jeleníti meg az első novellaciklus, majd a középkor világát idéző történeteket olvashatunk, és legvégül Szolzsenyicin novellája a 20. századba kalauzol bennünket.

A kötet – amellett, hogy a prózairodalom klasszikusai kaptak benne helyet – igen alkalmas arra, hogy ünnepi olvasmányként szolgáljon mindazok számára, akik szeretik a szép vagy éppen elgondolkodtató történeteket.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Vukovári Panna: Húsvét +

Vukovári Panna

Húsvét +

580 Ft

Vukovári Panna: Böjt +

Vukovári Panna

Böjt +

580 Ft