Gyere velem Jézushoz!

Munkatankönyv 2. osztályos gyermek részére

Gyere velem Jézushoz!

Szerző: Dávidné Bajor Ágota & N. Székely Noémi & Vizvárdy Rita SSS

Kategória: Hitoktatás
ISBN szám: 978-963-36335-4-0
Kiadó: Ecclesia Szövetkezet
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 120
Méret: 212x299 mm
Kötés: puhafedeles

980 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Gyere velem Jézushoz! 2. osztályosoknak készült munkatankönyv, az Isten szeret engem folytatása, bár annak ismerete nélkül is használható. Célunk, hogy a gyermekek ebben az évben jobban megismerjék Jézus személyét, tanítását, istenemberi életét. A munkatankönyv 32 leckén keresztül dolgozza fel Jézus életének az egyházi évben megünnepelt eseményeit, ezeken kívül megkeresztelkedését, a kánai menyegzőt, a béna meggyógyítását, Lévi meghívását, a Zakeussal való találkozást, Lázár feltámasztását, a kenyérszaporítást, a csodálatos halfogást. A szentírási történetek mellett néhány erkölcsi fogalmat is érintünk mint a lelkiismeret, jó-rossz, bűn. A tanmenetbe öt összefoglaló órát is beiktattunk az egyes témakörök lezárására.

A rövid szentírási történeteket Fecske Orsolya illusztrációi teszik szemléletessé, s a szöveg feldolgozását játékos feladatok segítik.

A munkatankönyvhöz készül a katekéták munkáját segítő tanári kézikönyv is, mely a Jézus Szíve Nővérek Társasága által kidolgozott Öt Pont Módszer alapján megírt óravázlatokat tartalmazza.

Továbbra is szerepel az előző könyvből megismert Bábcsalád, mellyel a gyerekek saját életük részévé tudják tenni az evangélium tanítását. Újdonság egy Jézus korabeli „szemtanú bábgyermek”, Joáb megjelenése. Az egyes történeteket az ő szemszögén keresztül elmesélve közelebb vihetjük azokat a gyerekekhez.

 munkatankönyv mind iskolai, mind plébániai hitoktatásra alkalmas. Az elsőáldozók felkészítéséhez az egyes órákat a katekizmus kapcsolódó kérdéseivel egészítettük ki.

Szeretettel ajánljuk könyvünket minden katekéta kollégának!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?