Barátok Krisztusban

Utak az egyház új értelmezéséhez

Barátok Krisztusban

Szerző: John testvér, Taizé

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-99206-1-3
Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 247
Méret: 122x195 mm
Kötés: puhafedeles

2400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„Világunk egy hosszú átmeneti szakaszba lépett, amelynek kimenetelét még nehéz felmérni. A keresztény egyház (…) mint a barátság világméretű hálózata, jótékony szerepet játszhat ebben a világban, amely keresi, gyakran vakon, identitását és egységét. Hogy ez lehetővé váljon, egyetlen út áll előttünk: visszatérni a forrásokhoz. (…) Jézus mondta: ‘Barátaimnak mondalak benneteket’ (Jn 15,15). Ha mindnyájan Jézus barátai vagyunk, akkor egymásnak is barátai vagyunk.”

„Kettős feladat áll tehát előttünk: először, egyre mélyebben meg kell értenünk a keresztény hitet, amely közösségre, kom­munióra hív Istennel és az emberekkel. Ugyanakkor pedig minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért, hogy az egyház konkrét szervezetében visszatükröződjön ez a barátság, a szabad személyek, barátok sokaságának közössége Krisztusban.”

[A könyv] „Taizének és alapítójának merész vállalkozását mutatja be konkrét példaként vagy inkább példázatként, hogy milyen lehet a barátok hatalmas hálója Krisztus és az Evangélium szellemében.”

(John testvér, Taizé)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!