Szentek bölcsességei

Szerző: Carol Kelly-Gangi

Kategória: Füveskönyvek
ISBN szám: 978-963-26735-2-3
Kiadó: Lazi Könyvkiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 168
Méret: 122x197 mm
Kötés: keménytáblás

2490 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szentek a kereszténység első évszázadaitól fogva a vigasz és az útmutatás forrását jelentik a keresztény emberek számára. Legyen bár szó világi vagy lelki jellegű gondokról, tanácsaikkal, védelmező jelenlétükkel és közbenjárásukkal segítenek bennünket személyes nehézségeink leküzdésében.

Az olvasó egy olyan, több száz idézetből álló kötetet tart a kezében, amely kivételes életű nőktől és férfiaktól származó, az ő elmélyült hitükről tanúskodó, örökérvényű gondolatokat gyűjt össze, a katolikus egyház első szentjeitől kezdve egészen az elmúlt évtizedekben szentté avatottakig. Az idézetek a szenteket leginkább foglalkoztató, ugyanakkor mind a mai napig számunkra is különleges jelentőséggel bíró kérdések köré csoportosítva, tematikusan kerülnek az olvasó elé.

Az imádság a legjobb fegyverünk; az imádság kulcs, mely Isten szívét nyitja. Ne csak szavakkal szólj Jézushoz, szólítsd meg Őt a szíveddel is; sőt olykor jobb, ha csak a szíveddel szólsz Hozzá.

(Szent Pio atya)

[...]

Az alázatosság ismerete és annak egyetlen cselekedete a világ minden tudásánál többet ér.

(Avilai Nagy Szent Teréz)

[...]

Isten nem cselekedeteink száma vagy nagyszerűsége alapján méri tökéletességünket, hanem a lélek alapján, mellyel véghez visszük azokat.

(Keresztes Szent János)