Tiszta intimitás

Szerző: Jason Evert

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-936-12684-9-2
Kiadó: Mission is Possible Kft.
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Méret: 110x175 mm
Kötés: puhafedeles

690 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Először jön a szerelem, utána a házasság… És aztán?

A házasságkötés a családalapítás első lépése, de sok pár érzi  úgy, hogy később kellene gyermeket vállalnia.

Milyen lehetőségei vannak a fogamzásgátlás terén azoknak a pároknak, akik követni szeretnék az Egyház tanítását?

A természetes családtervezés (TCST) 99%-os hatékonyságot biztosít a gyermekszületések pontos ütemezésekor, és számos más előnnyel is bír.

Jason Evert, a CatholicAnswers csapatának apologétája kérdések és válaszok formájában magyarázza el a TCST biológiai, lelki és kapcsolati előnyeit. A Tiszta intimitás segíteni fogja az olvasókat abban, hogy megértsék Isten tervét a szexualitás ajándékával kapcsolatban, és hogy felfedezzék a TCST-ből származó rengeteg kegyelmet. Így erősödhetnek meg a házasságok, majd a családok is.

A papom azt mondta, hogy az én lelkiismeretemre van bízva, hogy használok-e fogamzásgátlót.

Ha ezt mondta, akkor nem adott elég kimerítő választ. A lelkiismereted akkor hajlik a jóra, ha tudod, mi számít jónak. És nem elég csupán akarni a jót. Tudnod kell azt is, hogy mi a jó, és aztán a szerint kell cselekedned. Mind a három lépés szükséges. Sosem szerződnél például egy olyan sebésszel, vállalkozóval vagy akár taxisofőrrel, akiből hiányzik a szakértelem, bár jó szándékú és szeretne dolgozni. Ahogy  a mindennapi életben elengedhetetlen a tudás a jó munkavégzéshez, ugyanúgy szükséges életünk természetfeletti területein is.

Az Egyház folyamatosan  hangsúlyozza, hogy figyeljünk a lelkiismeretünkre, és engedelmeskedjünk a szavának. Először azonban az igazság, vagyis az isteni törvény szerint kell formálnunk a lelkiismeretünket, és el kell határoznunk, hogy hallgatunk a szeretet hívására. Krisztus érthetően fog hozzánk szólni, ha meg merjük őt hallani. Aki nem az igazság fényében alakítja lelkiismeretét, az hasonlít  ahhoz az emberhez, aki nem kapcsol lámpát az éjszakai vezetéshez, azt azonban őszintén bevallja, hogy nem akar karambolozni. Jó dolog az őszinteség, de nem elegendő.

Christopher West, az emberi szexualitás katolikus szaktekintélye így ír: „A szerelem nem tetszés szerinti. A szerelem nem igazodik az én saját akaratomhoz. A szerelem nem csupán egy meleg és érzelgős érzés a másik iránt. A szerelem az, ha képmási mivoltunk szerint élünk. A szerelem az, ha szabadon, teljesen, hűségesen és gyümölcsözően adjuk át önmagunkat, akár Krisztus. A fogamzásgátlással történő egyesülés mindezzel szembemegy.”

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?