Pier Giorgio Frassati

Szerző: Glynn MacNiven-Johnston

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-12626-0-5
Kiadó: Mission is Possible Kft.
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 54
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

690 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Boldog Pier Giorgio Frassati egy befolyásos torinói családból származó, jóképű, aktív, fiatal férfi, aki rövid életét (1901–1925) a szegények és betegek szolgálatára szentelte, továbbá társadalmi és politikai reformok érdekében is munkálkodott. Politikai nézeteit nyíltan vállaló, lelkes sportember és hegymászó, aki rajongott a színházértés az irodalomért. Egy ifjú, aki sportolók és fiatalok védelmezője, az Oltáriszentség nagy tisztelője, a tevékeny keresztény élet kiemelkedő példája.

Szent II. János Pál pápa avatta boldoggá 1990. május 20-án.

 

Pier Giorgio nem ragaszkodott semmiféle vagyonhoz. Nagyon kevés dolog volt, amit magáénak tudott. Egyszer volt viszont egy kerékpárja. Sokáig spórolt rá, hogy megvehesse. Félretette a rokonaitól ajándékba kapott kevés kis pénzt, és hozzátette ahhoz, amit Luciana nyert, amikor édesapjával a „Zsebtolvaj” társasjátékot játszotta. Természetesen húga nem mondta, hogy a pénzt Pier Giorgiónak adja. Nagyon boldog volt, amikor végül sikerült megvennie a kerékpárt, és mindenhova biciklivel ment. Gyakran 50 mérföldet is kerékpározott Torino és Pollone között, és az út végére még mindig rengeteg energiája maradt. Egy nap ellopták a biciklijét, de Pier Giorgio ezt is derűsen fogadta, mondván, valakinek  biztosan nagyobb szüksége volt rá, mint neki.

Az egyetemen a könyveit a szegényebb diákoknak adta, azzal, hogy neki túl sok van. Odaadta a cipőjét valakinek, akinek nem volt egy sem, és a papucsában járt. Minden pénzét másoknak adta. Még a ruháit is elajándékozta.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fésűs Éva mesebirodalma húsvétra (április 6. 10:30)

A torinói lepel üzenete (április 3. 10:41)

Püspök atya verset mond (március 30. 10:22)

Jézus, világ Megváltója (március 27. 9:30)

Itt az alkalmas, szent idő (március 23. 9:14)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Dávid Katalin: Egy asszony, öltözete a Nap

Dávid Katalin

Egy asszony, öltözete a Nap

4200 Ft

Gánóczy Sándor: A bízó hit

Gánóczy Sándor

A bízó hit

1750 Ft