Három király útra kel

Szerző: Fritz Steuber

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-69647-2-6
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 72
Méret: 120x180 mm
Kötés: puhafedeles

680 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Gáspár, Menyhért és Boldizsár elevenedik meg e kedves történet lapjain, a gyermekek nyelvén elbeszélve a nagy betlehemi kalandjukat...

Mire elkövetkezett az úton töltött negyedik nap, olyan jó barátokká váltak, hogy nem a szokásokat követve lovagoltak, hanem ahogy éppen a beszélgetésük megkívánta. Persze, ugyanígy felbomlott a szigorú katonás rend a szolgaseregek között is: összevegyültek, és barátságot kötöttek egymással.

Az új csillag – amelyet a három király idáig csak éjjelente látott – útra kelésük óta mindig előttük haladt az égbolton, mutatva nekik, hogy merre menjenek. Ezért azután úgy lovagolhattak keresztül az idegen országokon, hogy senkitől sem kellett útbaigazítást kérniük. Pedig magas hegyeket szeltek át, sűrű erdőkön, vagy éppen beláthatatlan sivatagokon keresztül vezette őket a csillag. Akadt olyan folyó is az útjukba, amelyen csak jól úszó lovaik hátán volt lehetséges átjutni a túlpartra.

A viszontagságos utazás során a sok szolga között akadt, aki megbetegedett, sőt sokukat a sivatagban kellett eltemetni. De nemcsak betegség, hanem éjszakai tigris- és oroszlántámadás is tizedelte a sátrak lakóit meg kipányvázott lovaikat. S ha az ilyen veszedelmeket élve megúszták, még mindig sokan leltél halálukat a nagy hőségben vagy a nagy hidegben..

 

Mit vettek még, akik ezt vették?