A karácsony 12 angyala

Lejegyezte: egy angyali írnok

A karácsony 12 angyala

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69674-8-2
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 72
Méret: 120x180 mm
Kötés: puhafedeles

780 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A kötet lapjain tizenkét angyal kalauzol el bennünket a Születés barlangjába. Megtudhatjuk, mit tanulhatunk Szent József köntösétől, Szűz Mária sarujától, az olajmécsestől, vagy éppen egy betlehemi lábnyomtól.

Lehajolunk egy fűszálhoz, megsimogatjuk a kis csacsit, érezhetjük a jászol szalmájának friss illatát – ha rábízzuk magunkat a kicsiny dolgok angyalára, valóban megérthetjük a karácsony titkát, átélhetjük az isteni Gyermek születésének csodáját!

Csillag
vagyok a betlehemi barlangistálló fölött. Csodálatos égi jel, amelyet hiába vizsgálnátok még távcsővel is, titkát így sem deríthetnétek fel! A napkeleti bölcsekhez is Isten küldött. Égi követ vagyok Isten szolgálatában, hogy hitet ébresszek és hitet erősítsek a szívekben. De jel vagyok, amelynek a gonoszok ellene mondanak, mint majd annak is, Akinek születését jeleztem.

Nem az anyavilágból, hanem a szellemvilágból érkeztem, Isten szolgálatában váltam érzékelhetővé. Mint csillag, amely nem egy helyben ragyog, hanem vezet. Jézushoz, az Üdvözítőhöz vezet, aki kisgyermekként Mária karjában pihen. Őt nyújtja neked Mária, ahogy a napkeleti bölcseknek is, ha úgy, mint ők, te is tiszta szívvel vágyódsz utána.

[…]

Bárány
vagyok az öreg pásztor kezében. Egyszerű, igénytelen tartásra szoktatva, szűk legelőkre hajtva. Esőben ázó, hidegben fázó, melegben szomjazó lény. Mindig rászorulok valakire: az idősebbek melengető közelségére; a pásztor jobb legelőre hívó hangjára, botjára a farkasok ellen.

Olyan életre születtem, mint a többi bárány. Nem voltam nagyratörő, mégis kiválasztott lettem, áldozatra kiválasztva. Húsom és vérem, erőm és mindenem annak szolgál majd eledelül, aki majdan szintén áldozati báránnyá lesz. ő az Isten Báránya, aki áldozatával elveszi a világ bűneit. Szívesen adom áldozattá magam Érte, Vele, Benne – miattatok!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Bethlenfalvy Gábor: Magyar Szentek élete

Bethlenfalvy Gábor

Magyar Szentek élete

3990 Ft

Bethlenfalvy Gábor: A keresztény Európa szentjei

Bethlenfalvy Gábor

A keresztény Európa szentjei

3900 Ft