Fatima

Századunk reménycsillaga

Fatima

Szerző: Kondor Lajos SVD

Kategória: Történelem
ISBN szám: 978-615-80182-4-1
Kiadó: Etalon Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 290
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

3990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Kondor Lajos atya − e könyv szerzője, 1954-től 55 éven át élt a portugáliai Fatimában, amit a közel száz évvel ezelőtti Mária-jelenésekről ismer a világ. Ő vezette az 1917-ben történt jelenések szemtanúinak, a gyermekkorukban meghalt Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését. A boldoggá avatás Fatimában, 2000. május 13-án történt.

Hosszú időn át szoros kapcsolatban állt a harmadik látnokkal Luciával, a „titkok őrzőjével” is.

Kondor atya életcélja a fatimai üzenet terjesztése volt. Nagy szerepet vállalt továbbá a fatimai Magyar-keresztút és a Magyar-kápolna felépítésében, amely az 1956-os magyar emigránsok adományaiból valósult meg.

De még este se volt vége mindennek. Mivel sokan nem tudtak velünk beszélni, ott maradtak másnapra. Néhányan késő este próbálkoztak. De annyira elnyomott a fáradtság, hogy alva estem le a padlóra. Hála Istennek, annak idején nem ismertem emberi tekintetet, se önszeretetet. Mindenki előtt úgy viselkedtem, mint saját szüleim előtt.

Elevenen visszaemlékszem erre a napra; hajcopfok nélkül érkeztem haza. Előtte derekamig értek. Édesanyám igen méltatlankodott, amint így meglátott. Rövidebb hajam volt, mint Ferencnek. Ki vágta le őket, nem tudom. A szoronkodó tömegben nem hiányzott se olló, se tolvajkéz. Fejkendőm tolvaj nélkül is könnyen ott maradhatott. A copfokat már a két utolsó jelenés után is eléggé levagdalták. Türelem! Semmi sem az enyém; minden Istené! Tegyen vele, amit akar!

Ferenc október 13-a után így szólt:
– Boldog voltam, hogy láthattam az Úr Jézust. De még jobban szerettem látni abban a fényben, amelyikben mi is bent voltunk. Hamarosan maga mellé vesz engem az Úr Jézus, és akkor mindig szemlélhetem.

Míg a három látnoknak titokzatos látomásokban volt része, amelyekről Lucia számolt be, de amelyekről a tömegnek sejtelme sem volt, addig a jelenlévők egészen különös eseményeknek voltak tanúi közös néven „napcsodának” nevezzük mindezt.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?