Jézus Krisztus személyisége

Szerző: Henri Morice

Kategória: Biblikus segédkönyv
ISBN szám: 978-615-51477-8-4
Kiadó: JEL Könyvkiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 300
Méret: 164x235 mm
Kötés: puhafedeles

2700 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Ez a kötet, melyet az olvasó a kezében tart, megjelent már magyarul 1932-ben. A fordító, Nagy László atya írja, hogy ez a legteljesebb és legrendszeresebb munka, melyet valaha is Jézus jelleméről, vagyis személyiségéről írtak. Sok év eltelt azóta, de ma is állítható, hogy ilyen átfogó személyiségrajz azóta se született Jézus Krisztusról.

Milyen lehetett Jézussal találkozni földi életében? Milyen volt személyisége? Az evangélium alapján rajzolja meg Jézus portréját, bemutatja személyiségi jegyeit, tulajdonságait. Jézus emberségét vizsgálja, anélkül azonban, hogy istenségét figyelmen kívül hagyná. Kiváló beleérző képességgel és színes előadásmódjával a szerző bennünket is magával ragad és meghív, hogy legyünk jelen az evangéliumi történetekben. Rávezet továbbá arra, hogy meglássuk, hogyan érinthet minket most a Jézus földi életében történt egy-egy esemény. Akik pedig ellesik személyiségének titkait, azok hasonlóvá lesznek Hozzá, s egyesíteni tudják magukban az Isten, a felebarát, az Egyház és a Haza szeretetét.

Az ördög ellen vívott harcában a lehető legegyszerűbb taktikával él. Azzal kezdi, hogy előre kihelyezett állásaiból veri ki. Ő maga vagy küldöttei által áldozatok százait ragadja el tőle. Az evangélisták, különösen Szent Márk, részletesen elbeszélik az ördögűzéseket, és leírják, milyen örvendező csodálkozás töltötte el a tanítványokat, amikor látták, hogy még a tisztátalan lelkek is alá vannak vetve nekik.

A megszállottak száma kicsiny, de a bűnösök roppant sokan vannak. hogyan legyet kiszabadítani őket egy olyan fogságból, amelyben talán örömüket lelik? A sátán csalóka képekkel, káprázatokkal, hamis elvekkel elámította őket. Annak érdekében, hogy a rosszból kiábránduljanak, az örömhírt kell hirdetni nekik. A világosság, a szentség, az élet és az öröm menekülésre kényszeríti az ördögöt, aki csak a sötétségben munkálkodik. S így Jézus rendelésére az ördögűzők hithirdetőkké válnak. Tanításuk révén a bűnösök megértik állapotuk nyomorúságát, iparkodnak menekülni abból, és a kegyelem segítségével visszanyerik a szívtisztaságot, a békét s az igazi szabadságot. „Az igazság megszabadít benneteket, mondta az isteni Mester, és az Igazság én vagyok.”

Végül a föltámadás után az apostolok parancsot kapnak a keresztelésre és hatalmat a feloldozásra. Ezekkel a lelki fegyverekkel megerősödve, nagyobb hatással harcolnak majd az ördög ellen, és befejezik leverését.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink