A gyermek: áldás vagy sorscsapás?

Szerző: Peter Paulig

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-84569-5-7
Kiadó: Don Bosco Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 204
Méret: 128x205 mm
Kötés: puhafedeles

865 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Ha a „gyermekáldás” az idegeire megy, sok szülő tanácstalan. Ennek az életközeli tanácsgyűjteménynek a szerzője mindennapos nevelési problémákat igyekszik megvilágítani és segít azokat megoldani.

A nevelési gyakorlat szempontjából különösen érdekes, hogy az eredményeket a „Gyermeknevelés tízparancsolatában” foglalták össze. Ezek a „parancsolatok” világos utalásokat tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy mire kell a nevelésnél feltétlenül figyelemmel lenni, mert a gyermekeknek bizonyos szükségleteik vannak, amelyeket feltétlenül ki kell elégíteni. Ha ugyanis ezek a szükségletek nem kerülnek kielégítésre, mert azok felett a nevelő átsiklik, vagy nem tartja azokat fontosnak, fennáll a veszélye annak, hogy a gyermek fizikailag, vagy lelkileg sérül.

[...]

Martin Buber egyetlen mondatban fejezte ki azt, amiről a nevelés sikere a családban és egyáltalán a társadalomban mindenekelőtt függ: „Segítenünk kell a fiatalokat abban, hogy bennünk az ÉN-nel, a TE-vel és a világgal való összhang létrejöjjön.”

[...]

„Én azt hiszem manapság több a nehezen nevelhető gyermek, mint régen”
, mondta nekem egy nagymama. Azután elmesélte hogyan nevelte annak idején az ő négy gyermekét. Közben többször mondta ki azt a szót, következetesség. Ez emlékeztetett engem a saját édesanyámra, aki valószínűleg semmit nem tudott Montessori felhívásáról, minket azonban annak megfelelően nevelt. Apánknak egy másik nevelési elve volt: „Beszélni ezüst, hallgatni nem arany, hanem következetes cselekvés.”

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fidelitate et Charitate (január 20. 10:29)

Isten és a világ (január 13. 11:05)

Karácsonyi gondolatok (december 23. 10:00)

A betlehemállítás történetéről (december 16. 9:08)

Ünnepi készülődés (december 9. 9:20)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink