Vademecum 2.

Keresztény házipatika - mindenféle lelki bajra

Vademecum 2.

Szerző: Szabó Levente Gábor

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-963-69673-3-8
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 140
Méret: 105x147 mm
Kötés: puhafedeles

880 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A Vademecum első kötete lelki kapaszkodót kínálva kísért utunkon. Most pedig engedelmeskedve Istenünk hívásának, magasabbra igyekszünk, a lelki élet igazi csúcsai felé... Ez az új könyvecske gyakorlati segítséget kínál a szeretet életéhez, ezért is mondjuk Keresztény házipatikának.

Bízd magadat egészen az Úrra, és Tőle kérj erőt! Ő az egyedüli biztosítéka az életörömnek és az életbátorságnak, amelyek a kríziseken is átsegítenek. Isten az erő egyedüli forrása, és nem mi.

[…]

Légy irgalmas mások iránt, még ha igazságtalanul is bántak veled, hiszen te magad is rászorulsz Isten és embertársaid irgalmára! Légy kész megbocsátani azoknak, akik megbántottak, megsértettek, és ne neheztelj emiatt reájuk.

Nagy ívben kerüld az önsajnálatot! Törekedj arra, hogy „hasznot húzz” kínos helyzeteidből, például úgy, hogy elképzeled, lehetett volna ez még rosszabb is.

[…]

Aki hosszabb időt tölt el Isten jelenlétében, többé nem lesz ugyanaz. Abban a veszélyben forgunk, hogy túlságosan elfoglaltak vagyunk, s nem jut időnk és erőnk az imádságra és böjtre. Erőinket haszontalanságokra fecséreljük.

Az Istennel való szoros közösségből teljhatalmú szolgálat származik. Szívesen imádkozunk másokért, körülményeink megváltozásáért – azonban gyakran nem vesszük észre, hogy nekünk kell megváltoznunk. Régi lényünk szerint élünk és cselekszünk, s így sok fáradságot szerzünk az Úrnak és embertársainknak. Csodálkozunk, hogy Isten karja nem mozdul, a gyülekezet nem áll mögöttünk. Isten elé kell lépnünk könyörgésben és böjtben, így meg tudja változtatni jellemünket, és ki tudja jelenteni az Ő útjait.

Ezt megtette Mózesnek (Zsolt 103,7), s megteszi nekünk is. Jézus ez az út, s a Szentlélek a lámpás, „s ahol az Úrnak Lelke, ott a szabadság” (2Kor 3,17).

„Mi pedig mindnyájan, akik födetlen arccal tükrözzük vissza az Úr dicsőségét, a dicsőségben fokról fokra hozzá hasonlóvá változunk át, az Úr lelke által.” (2Kor 3,18)

 

Mit vettek még, akik ezt vették?