A várakozás megszentelése

Szerző: Gyökössy Endre

Cimkék: Advent

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69672-9-1
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 110
Méret: 115x165 mm
Kötés: puhafedeles

1200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Istent szeretné valaki megtalálni?

Keresse Jézus Krisztusban!
Ő egyszer így mondta:
"Aki engem lát, látja az Atyát".

Ha lehunyja a szemét akkor látni fog.

Ma is van csipkebokor, ahonnan megszólal az Isten! Isten ma is újra és újra szól hozzánk, szavakkal is a Bibliából! Tessék csak olvasni az Evangéliumot, újra és újra, és egyszer csak kigyullad a csipkebokor, és hang szól belőle, és beszélni, sugározni kezd Isten dicsősége ebből a csipkebokorból. Ezért kell egyszer-egyszer eltűnni a zűrzavarból, a lármából a magunk kis pusztájába...

Ehhez szeretne mindennapi segítséget ajánlani ez a kis kötet.

Advent 3. hete

Kedd

Jó hír és jó szó

Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit mindennek az örökösévé tett, aki által a világot teremtette.

Zsid 1,1-2

Észrevettük-e már, hogy karácsonykor az emberek akarattal vagy akaratlanul „angyalokká” válnak, és örömhír-mondókká? Még azok is akik ki sem ejtik Isten nevét. Mert aki csak teheti, megkísérel legalább egy jó szót mondani a szeretet ünnepén. Talán a feleségének, férjének vagy gyermekének. Vagy öreg édesanyjának. Az evangélium pedig „jó hír” – „jó szó” is.

Egy Krisztus-hívő asszony mondta el, hogy egyik karácsonyon nagyon szomorú volt a férje (aki sose volt hajlandó őt elkísérni az istentiszteletre). Nagyobb pénzösszeget remélt karácsony előtt, és nem kapta meg. Így az asszonyt egy igen szerény csomagocska várta a karácsonyfa alatt. De egy kis lapocska volt benne, rajta férje írásával ez a sor: „Most csak ennyi telt, de nagyon szeretlek”. Még jóval karácsony után is könnybe lábadt az asszony szeme a meghatottságtól, amikor erről beszélt. – Mi volt az a két sor, ha nem a legszebb „jó hír”, örömhír, angyali szó, éppen Jézus születése napján? – Jézust már nem lehet kitörölni az emberiség szívéből!