Ha vetünk, aratunk is...

Szántó János újabb vidám bölcselkedései

Ha vetünk, aratunk is...

Szerző: C. H. Spurgeon

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-69673-2-1
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 160
Méret: 110x180 mm
Kötés: puhafedeles

1280 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hazánkban is rengetegen ismerik és szeretik a világhíres prédikátor, C.H. Spurgeon Szántó Jánosát, hiszen az első ilyen vidám könyvének már három kiadása is elfogyott. Kis írások - nagy életigazságok: így is meghatározhatjuk, mit találunk a kötet lapjain. Az olvasásával eltöltött vidám percek és órák igazi nagy haszna egy kis önismeret. Hiszen mi bölcs Szántó Jánosunk szemléletes példákkal, közmondásokkal, egyszerű szavakkal mondja el az igazságot életünkről és a világról - vagyis rólad és rólam...

Alávaló dolog a hirtelen haragú embert ingerelni, ha valaki ugyanis ezt szórakozásból teszi, jó lenne, ha tudná, hogy ez a számára a halállal lehet egyenértékű; legalábbis a békességet teszi tönkre, és még súlyosabb következményre is számíthat.

Kerüljétek a dühöngő embert, mint a veszett kutyát, de barátságosan tegyétek, mert különben még jobban feldühítitek. Ha dühöng valaki, legyetek óvatosak, mert veszélyes lehet. Egy rosszkedvű ember biztosan veszekedést kezdeményez; olyanokat mond, hogy a macska összetörte a szívét vagy, hogy a szenesláda okozza a halálát.

A haragos, dühöngő embernek
legjobban a jégverem felel meg.
Különben csak tombol-rombol,
maga körül mindent feldúl,
jobb, ha kitérünk útjából,
míg haragja nem csillapul.

Miközben csendben továbbmegyünk, imádkozzunk a dühöngő emberért; ugyanis egy dühöngő ember éppolyan szomorú látvány, mint a szomszéd lángokban álló háza, miközben egy csepp víz sincs a tűzoltáshoz.
Kívánjunk annak az embernek, akit megvadult ló elragadott, puha árkot, amibe essék, és elég bölcsességet ahhoz, hogy többé ne üljön ilyen élőlény hátára.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!