Az 5 szeretetnyelv titka fiataloknak

Szerző: Gary Chapman & Paige Haley Drygas

Kategória: Ifjúság
ISBN szám: 978-963-28838-1-6
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 155
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

3990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Szoktad úgy érezni, hogy senki sem ért meg, és te sem értesz másokat? Ha igen, akkor az öt szeretetnyelv pofonegyszerű koncepciója minőségi változást hozhat az életedbe. Ha felfedezed a saját szeretetnyelvedet, és megtanulod azokét, akik a legközelebb állnak hozzád, idővel

  • jobb kapcsolatod lesz a barátaiddal,
  • jobban tudsz kommunikálni a szüleiddelel,
  • fogadhatóbb lesz a viszonyod a testvéreiddel,
  • a randik kevesebb drámával és feszengéssel járnak majd,
  • jobb esélyed lesz egy boldog párkapcsolatra,
  • jobban megérted a kapcsolatok dinamikáját,
  • valamint megspórolhatsz egy csomó konfliktust,
  • szerencsétlenkedést, csalódást és stresszt.

Gary Chapman legújabb könyve a tizenéves korosztályt szólítja meg szemléletes példákkal és történetekkel, szellemes illusztrációkkal, önismereti kérdésekkel és önfelmérő teszttel.

5. Ne mondj le a kapcsolatról – hozd helyre.

Vannak kapcsolat az életben, amelyek nélkülözhetők. Teljesen rendben van, ha nem tartod a kapcsolatot azzal a fiúval, aki óvodában melletted ült és állandóan az orrát piszkálta. Az is rendben van, ha búcsút intesz annak a lánynak, akivel randiztál, és nyilvánvalóan nem illett hozzád. De azokért, akik igazán közel állnak hozzád, érdemes harcolni.

Senki sem tökéletes. Még te sem (főleg te nem). És mivel nem vagyunk tökéletesek, a kapcsolataink sem azok. Emberek vagyunk, hibázunk, megbántjuk egymást. Néha csúnya dolgokat teszünk és mondunk. Egyetlen kapcsolat sem lehet hosszú életű megbocsátás nélkül.

A harag fontos szerepet játszik a kapcsolatokban. Jelzi, hogy valami baj van, mint egy vijjogó sziréna. Amikor valaki megbánt, nevezd nevén a dolgot. Ne tegyél úgy, mintha nem esett volna rosszul. Igenis rosszulesett! A nyílt, ugyanakkor barátságos hangnemben folytatott konfrontáció megnyitja az ajtót a konstruktív beszélgetés és a problémamegoldás felé. Hallgassátok meg egymást, oldjátok meg a problémát, tanuljatok az esetből, és lépjetek tovább együtt. Az egészséges kapcsolatok rengeteg bocsánatkérést igényelnek (erről alább bővebben).

A bocsánatkérés iskolája

A bocsánatkérés művészetét nem könnyű elsajátítani. A legtöbb ember számára nem jön magától, de megtanulható. És megéri az erőfeszítést. Mindnyájan követünk el hibákat. A kérdés az, mit teszünk utána.

Az őszinte bocsánatkérés feloldhatja a feszültséget, megoldhat konfliktusokat, és begyógyíthat hónapok vagy akár évek óta fájó sebeket. Gyorsabban képes lebontani a falakat, mint bármilyen más szó vagy cselekedet.

A bocsánatkérésnek őszintének kell lennie. Mindenki azonnal észreveszi, ha a bocsánatkérés erőltetett vagy hamis. Gyakorold az őszinte bocsánatkérés nyelvét

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?