Lelki hadviselés a rózsafüzér által

Szerző: Fr. Dwight Longenecker

Kategória: Harc a sátánnal
ISBN szám: 978-615-52593-4-0
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 152
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1350 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szerző ebben a könyvében nyíltan föltárja a mai társadalom bűneit. Az emberek gonoszsága mögött rámutat a sátán hallatlanul ravasz és kegyetlen támadásaira. Ezekkel a támadásokkal szemben nem lehetünk tétlenek. Pál apostol azt írja: „Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög cselvetéseivel szemben!” (Ef 6,10)

Longenecker atya idézi az első századok atyáinak írását, melyben arról szólnak, hogy a „keresztény embernek küldetése a harc”, mert arra hivatott, hogy legyőzze a sátánt, ahogy Jézus is harcolt vele szemben és legyőzte őt.

Amikor már azt hisszük, hogy elborít bennünket a reménytelenség a sok gonoszság miatt, gondoljunk arra, hogy mit mondott Jézus: „Bízzatok én legyőztem a világot!” (Jn 16,33)

Eljön majd az idő, amikor mindenki megtapasztalja, hogy gonoszság elmúlik, mint a füst és a jó fog győzni örökre!

Ajánlom mindazoknak, akik a rózsafüzér által felvállalják a harcot a környezetükben és a világban tapasztalható gonoszság ellen.

(Katona István)

Elmélkedjünk a győzelemről

A képzeletedben légy a Színelváltozás hegyén a tanítványokkal. Egy pillanatra képzeld el Jézust, mint ácsot Názáretből, vagy mint egy gyengéd gyógyítót, aki meggyógyítja a betegeket és tanítja a tömeget. Képzeld el őt fáradtan és éhesen egy hosszú nap után. Lásd őt egyedül Istennel a pusztaságban. Most képzeld el őt a hegyen színelváltozáskor. Fényt sugároz, és telve van hatalommal, jósággal és ragyog a szeretettől.

Ez az, amit a színelváltozás jelent: látni Jézust, ki is Ő igazi valóságában – és az Ő fényében meglátni saját életed lehetőségét. Képzeld el, hogy betölti az életedet, és így hozzásegít téged olyan dolgok tisztánlátásához, amelyek számodra nem világosak. Képzeld el fényét, ahogy segít neked, hogy az Ő világosságában lássad meg a saját gyengeségeidet, önámításodat, hamis képedet és büszkeségedet. Kérd, hogy gyógyítson meg. Engedd meg a fényének, hogy felfedje azt is, aki valójában vagy. Kérd őt, hogy lásd meg igazi ajándékaidat, igazi képességeidet és nagy lehetőségeidet.

A te feladatod, hogy folytasd ezt az utazást, s értsd meg első lépésként azt a tényt, hogy manapság mennyire összezavarodott, magányos és elidegenedett sok ember a társadalmunkban. Ezen az úton járva felismered az alázat ösvényét. Az író T. S. Eliot mondta: „Egyetlen bölcsesség van, amit még remélhetünk, az alázat bölcsessége: az alázat végtelen.”

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-1425

350 Ft

Bruno Ferrero SDB: Az Úr listája

Bruno Ferrero SDB

Az Úr listája

2200 Ft

Vukovári Panna: Hétköznapi +

Vukovári Panna

Hétköznapi +

580 Ft

Adalbert Hamman: Így éltek az első keresztények

Adalbert Hamman

Így éltek az első keresztények

2100 Ft