Teológiai kulcsfogalmak szótára

Szerző: Kránitz Mihály & Szopkó Márk

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-27765-0-7
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 212
Méret: 140x197 mm
Kötés: puhafedeles

2200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Az Ó- és az Újszövetségre alapuló keresztény kinyilatkoztatás megközelítőleg háromezer évet ölel át. Nemzedékek sora alkotja azt a folyamatot, amelyben megfogalmazódott az Istenről szóló tanítás és gondolkodás. A XXI. század kezdetén sem nélkülözhetjük azokat a kereszténységgel kapcsolatos kifejezéseket és fogalmakat, melyek Európa gyökereihez, történelméhez, művészetéhez és hitéhez vezetnek bennünket.

A Teológiai kulcsfogalmak szótára azokat a leglényegesebb szavakat veszi sorra, amelyek döntően meghatározzák tájékozódásunkat egy olyan területen, mely a mai összetett világunkban nem annyira egyértelmű. Ezek a fogalmak nemcsak a múlt feltérképezéséhez szükségesek, hanem hozzásegítenek a keresztény vallással kapcsolatos biztos ismeretek elsajátításához is.

A szótár jó szolgálatot tesz a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, valamint a keresztény kifejezésekkel találkozóknak is, akik már egy hallott vagy olvasott, ám számukra homályos fogalmat szeretnének pontosan megismerni. A kézikönyv használhatóságát nagymértékben megkönnyíti a tárgy- és névmutató, mely a teológiát művelők kutatásait is lehetővé teszi.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Kránitz Mihály: Alapvető hittan

Kránitz Mihály

Alapvető hittan

3500 Ft

Georg Braulik: Ószövetség és liturgia

Georg Braulik

Ószövetség és liturgia

3450 Ft

Odo Casel: Az Egyház misztériuma

Odo Casel

Az Egyház misztériuma

3600 Ft