Jézus tanító évei 1.

Szerző: Emmerick Anna Katalin

Kategória: Biblikus segédkönyv
ISBN szám: 978-963-27764-9-1
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 540
Méret: 143x202 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

II. János Pál pápa 2004. október 3-án avatta boldoggá a misztikus ágostonos nővért, aki kicsi korától látomásokban, Őrangyala magyarázataival elragadtatásokban látta a Boldogságos Szűz Mária és az Úr Jézus életének helyszíneit, történéseit. A látottakat – isteni parancsra – a neves német költőnek, Clemens Brentanónak diktálta le, aki 1818-tól 1824-ig hűséges írnoka volt.

A most megjelenő kötet a Jézus tanító éveit felölelő három kötetnyi anyag első része, amely által az evangéliumi történések még részletesebben elénk tárulnak. A példaadó Krisztus-követő életet élő látnok által közvetített üzenetekben Üdvözítőjére és benne élete értelmére talál az ember.

János egy háromcsőrű, három vízsugarat ontó tállal keresztelt, és más szavakat mondott Jahvéról és az Ő küldöttéről. Itt senkit sem kereszteltek újra azok közül, akiket János megkeresztelt, de úgy gondolom, hogy a Szentlélek elküldése után a Beteszda-fürdőnél újra megkeresztelték őket. Nőket itt sem kereszteltek. A háromszoros alámerítéssel történő keresztelést is először a Beteszda-fürdőnél láttam.

A keresztelőhely fölött a sátortetőn nyílás volt. A keresztelendők a kő szélén, a keresztelő és a keresztszülők a kő sarkain álltak.

Jézus kívül, egy magasított helyen tanított, mely fölé a hőségben sátrat feszítettek. A keresztségről, a bűnbánatról, az Ország közelségéről és a Messiásról tanított, meg arról, hol kell őt keresni: nem az előkelők, hanem a szegények és a szűkölködők között. Ezt a keresztséget fürdetésnek, János keresztségét bűnbánati keresztségnek nevezte, és beszélt a Lélek tűzkeresztségéről is, melynek még el kell jönnie.

A fák és a bokrok, melyeket János Jézus keresztségi szigete köré ültetett, felül szépen összezártak, és a medencében lévő fa kimagaslott közülük. A fa csúcsán láttam egy kisgyermekszerű alakot, aki kitárt karokkal egy szőlőtőből nőtt ki, és egyik kezével sárga almát, a másikkal rózsákat osztott.

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Kerényi Lajos: A világot átölelő szeretet

Kerényi Lajos

A világot átölelő szeretet

4200 Ft

Kránitz Mihály: Keresztény egység

Kránitz Mihály

Keresztény egység

2400 Ft

Lejtényi Emánuel & Pavelczak-Major Dorina & dr. Török Csaba: Hittan 6. Idő(T)rend

Lejtényi Emánuel & Pavelczak-Major Dorina & dr. Török Csaba

Hittan 6. Idő(T)rend
Tanári kézikönyv

2800 Ft