A tiltott tapasztalat

Az asramtól a monostorig

A tiltott tapasztalat

Szerző: Joseph-Marie Verlinde

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-27769-0-3
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 240
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

2800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A szerző a hinduizmus és buddhizmus különféle meditációs technikáinak beavatottjaként és beavatójaként ráébredt a lényeges és feloldhatatlan különbségre kereszténység és keleti filozófiák között.

Hosszú tisztulási és tanulási időszakot követően végül pap, s örökfogadalmas szerzetes lett. Könyvében az apró árnyalatokat tiszteletben tartva, egyszerű szóhasználattal elemzi a nagy keleti bölcsességeket, és Krisztus igazságával veti össze azokat.

Ez korunk egyik legvitatottabb kérdése, amelyet a szerző nem akadémiai szinten tárgyal, és nyújt egyidejűleg élő tanúságtételt és igényes tudományos eszmefuttatást.

Említette a gyermekkori „vallási élményét”…

Arra nagyon szép, nagyon mély, ugyanakkor nagyon egyszerű kapcsolatra gondoltam, amely gyerekkoromban fűzött az Úrhoz. A szent ars-i plébános (Vianney Szent János) Szűzanyához fűződő kapcsolatának párhuzamára azt mondhatom, hogy már akkor megszerettem az Úr valóságos jelenlétét az Eucharisztiában, amikor még azt se tudtam, mi az átváltoztatás! Legszebb és legerősebb gyerekkori emlékeim a tabernákulum előtt szemtől szemben eltöltött pillanatokhoz kötődnek. Ezekben volt minden örömöm. Megadatott, hogy ötévesen áldozhattam először. Ez a találkozás mélyen a lelkembe égett. Szerettem ministránsként szolgálni az oltár mellett, és annyira megragadott a szemem előtt történő misztérium nagysága, hogy néha csengetni is elfelejtette.

Szintén ehhez az időszakhoz köthető, hogy ekkor éreztem először hívást a papságra. Sajnos barátom, akinek elmondtam a vágyamat, nem tudott mit kezdeni e bizalmas közléssel. Hallgatásától zavarba jöttem, és úgy döntöttem, hagyom inkább az egészet…

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Utazás a rózsafüzérrel (július 15. 9:19)

Teréz anya (július 8. 15:28)

Igehirdetésem (július 1. 11:29)

Párbeszéd hit és értelem, vallás és tudomány között (június 24. 12:32)

Merj imádkozni! (június 16. 10:11)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Fésűs Éva: A csodálatos nyúlcipő

Fésűs Éva

A csodálatos nyúlcipő

1380 Ft

Farkas Éva Imelda OP & Melega Miklós & Nagy Szilvia Andrea OP & Pál Ferenc: A szombathelyi domonkos rendi nővérek 1905-1950

Farkas Éva Imelda OP & Melega Miklós & Nagy Szilvia Andrea OP & Pál Ferenc

A szombathelyi domonkos rendi nővérek 1905-1950
Arcképcsarnok - Híres szombathelyi nők

2300 Ft