A tiltott tapasztalat

Az asramtól a monostorig

A tiltott tapasztalat

Szerző: Joseph-Marie Verlinde

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-27769-0-3
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 240
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

2800 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A szerző a hinduizmus és buddhizmus különféle meditációs technikáinak beavatottjaként és beavatójaként ráébredt a lényeges és feloldhatatlan különbségre kereszténység és keleti filozófiák között.

Hosszú tisztulási és tanulási időszakot követően végül pap, s örökfogadalmas szerzetes lett. Könyvében az apró árnyalatokat tiszteletben tartva, egyszerű szóhasználattal elemzi a nagy keleti bölcsességeket, és Krisztus igazságával veti össze azokat.

Ez korunk egyik legvitatottabb kérdése, amelyet a szerző nem akadémiai szinten tárgyal, és nyújt egyidejűleg élő tanúságtételt és igényes tudományos eszmefuttatást.

Említette a gyermekkori „vallási élményét”…

Arra nagyon szép, nagyon mély, ugyanakkor nagyon egyszerű kapcsolatra gondoltam, amely gyerekkoromban fűzött az Úrhoz. A szent ars-i plébános (Vianney Szent János) Szűzanyához fűződő kapcsolatának párhuzamára azt mondhatom, hogy már akkor megszerettem az Úr valóságos jelenlétét az Eucharisztiában, amikor még azt se tudtam, mi az átváltoztatás! Legszebb és legerősebb gyerekkori emlékeim a tabernákulum előtt szemtől szemben eltöltött pillanatokhoz kötődnek. Ezekben volt minden örömöm. Megadatott, hogy ötévesen áldozhattam először. Ez a találkozás mélyen a lelkembe égett. Szerettem ministránsként szolgálni az oltár mellett, és annyira megragadott a szemem előtt történő misztérium nagysága, hogy néha csengetni is elfelejtette.

Szintén ehhez az időszakhoz köthető, hogy ekkor éreztem először hívást a papságra. Sajnos barátom, akinek elmondtam a vágyamat, nem tudott mit kezdeni e bizalmas közléssel. Hallgatásától zavarba jöttem, és úgy döntöttem, hagyom inkább az egészet…

 

Mit vettek még, akik ezt vették?