Szent Antallal a tanuló ifjúságért

Szerző: Böjte Csaba

Cimkék: Böjte Csaba

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-973-00857-5-4
Kiadó: Dévai Szent Ferenc Alapítvány
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 60
Méret: 105x150 mm
Kötés: puhafedeles

650 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Bármerre nézek, összevont, bezárt iskolák, eladó házak, gazosodó játszóterek. Fogyunk, mondják mind hangosabban, és sokan meg is állnak e szomorú tények felsorolásánál, tudományos feldolgozásánál. Istennek hála a kilencvenkét éves Bíró Antal atya nem áll itt meg, ő nem félreveri a harangokat, hogy ezzel is növelje a szorongást, a bénító pánikot a fiatalokban, hanem imádkozik értük, konkrét célokat fogalmaz meg. (…) E kis imakönyvben, Szent Antal életén keresztül, bátorítani, biztatni szeretném a fiataljainkat, hogy merjék vállalni önmaguk képzését, formálását, és becsületes munkával nőjenek fel a jó Isten által számukra felkínált életformához, feladatokhoz.

(Böjte Csaba)

Antal szíve tele van szeretetettel, lelkesedéssel és engedélyt kér, hogy a vértanú halált szenvedett társai nyomába elmehessen az afrikai misszióba. Átimádkozott csendben meghozza döntését: úgy érzi, hogy a szeretet felszabadító nagy parancsát, az evangélium fényét el kell vigye az ott élő pogányokhoz, mohamedánokhoz. Kerüljön bármibe is, vállalja tudatosan az áldozatot, akár a vértanúságot is.

[…]

Antal, Isten nevében útra kel, de az Úr egy súlyos betegséggel megállítja a vértanúságra vágyó fiatalt. Hosszú hónapokra betegágyhoz köti Marokkóban a szenvedés, majd mikor a szülőföldjére akar hajózni, a vihar Szicília partjaira sodorja a lázas beteget. Részt vesz az 1221-es Assisi melletti káptalanon, ahol a 3000 ferences közül senki nem ismeri őt, így egy eldugott kis Észak-Olaszországi-i remeteségbe kerül Montepaoloba, hogy a testvérek segítségére legyen a házimunkákban.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink