Léonie Martin, Franciska-Teréz nővér élete

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-51477-1-5
Kiadó: JEL Könyvkiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 36
Méret: 105x150 mm
Kötés: puhafedeles

750 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Léonie Martin jórészt ismeretlen név a magyar olvasóközönség számára. Ha hozzátesszük, hogy Kis Szent Teréz nővéréről van szó, akkor bizonyára sokaknak eszébe jut, amit Kis Szent Teréz írt róla önéletrajzában. A szegény kis Léonie-ról, akiről mindig kevesebb szó esett, mint másokról, aki kimaradt Teréz dicsőségének nagy fénysugarából. Most ővele ismerkedhetünk meg e kis füzet lapjain.

Ízelítőt kaphatunk küzdelmes és boldog életéből, Kis Szent Teréz családjának egy kevéssé ismert dimenziójáról. Hamarosan részletesebb életrajzával is jelentkezünk, hogy akiknek szívébe Franciska-Teréz vizitációs nővér e kis füzet révén belopta magát, azok mélyebb barátságot köthessenek vele és még nagyobb bizalommal kérhessék közbenjárását, hiszen Teréz nővérei közül ő az egyetlen, akinek elindították boldoggá avatási eljárását.

Különböző szolgálatokat lát el, de mindig a legmegvetettebbeket. Az Úr megőrzi őt a rejtett életben, hiszen erre vágyott: „Szomjazom arra, hogy eltűnjek, hogy egészen láthatatlanná váljak…” és máskor: „A kicsinység adja minden boldogságomat és örömömet!”

Különös szeretettel olvassa az „Egy lélek történetét”. Teréznek ebben az önéletrajzi írásában rátalál a szalézi tanításra… A szalézi szövegek jól ismertek voltak a Martin családban, és a szent püspök tanítása mélyen megjelölte a család minden tagját.

Nem meglepő ezért, ha Teréznél, aki ebben a légkörben nőtt föl, olyan kifejezéseket találunk, amelyek közel állnak Szalézi Szent Ferencéhez. Idézzünk néhány példát: „Szeretek mindent, amit Isten tesz” – mondja a szent püspök, Teréz pedig: „Minden, amit tesz, szeretek!”

Szalézi Szent Ferenc: „Legyetek kicsik, mint egy szeretett gyermek Atyátok karjaiban… Ahová nem tudtok elmenni, ő elvisz titeket…” Teréz: „A szentség abban áll, hogy a szívünk készségessé váljon, ez tesz minket alázatossá és kicsinnyé Isten karjai között.”

„Ne kérjetek semmit, ne utasítsatok el semmit!” – ismételgette Szalézi Szent Ferenc. Visszhangként Teréz azt mondja nekünk: „Én már nem választok semmit. Csak azt akarom, amit Ő akar!”

 

Mit vettek még, akik ezt vették?