A szabadság rabságában

Csaba testvér füveskönyve a párbeszédről, a bizalomról és a megbocsátásról

A szabadság rabságában

Szerző: Böjte Csaba

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-96322791-2-1
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 212
Méret: 152x152 mm
Kötés: keménytáblás

3499 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Csaba testvér azt mondja, az igazi szabadság nem a kötöttségektől való elszakadás, hanem hogy nap mint nap szabadon dönthetünk a szeretet mellett. Ferenc pápa ugyanezt az iránytűt adja nekünk: „A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetünk, és hagyjuk, hogy szenvedélyeink uralkodjanak rajtunk, választás nélkül sodródva egyik élményből a másikba, az idők divatját követve örökké serdülőkorúnak maradva az életben. A szabadság nem azt jelenti, hogy kidobunk mindent az ablakon, ami nem tetszik. Azért kaptuk a szabadságot, hogy jó és végleges döntéseket tudjunk hozni az életben.”

„Legyünk a szeretet, ne pedig a kötelesség rabszolgái!”

62. Döntéseinknek hihetetlen súlya van, véresen komoly ez a valóság – egy rossz mozdulat, figyelmetlenség az autópályán, és lehet, hogy tolókocsiban folytatom az életem. A parancsolatok megszegésével álmainkat törjük össze, és ezen már az sem segít, ha hárítunk, és kudarcainkért a világot tesszük felelőssé. Az igazi szabadság az Isten által ajándékozott parancsok hálójában van. 

[...]

97. Isten miért tűri a sok gonoszságot a földön? Ezt a kérdést sok irányból meg lehet közelíteni: egy édesanya miért tűri, hogy a gyerekei kocolódjanak?! Hiszem, hogy az édesanya soha nem akarja, hogy gyermekei szenvedjenek, egymásnak és maguknak fájdalmat okozzanak. Mindent megpróbál, hogy szeretetével, jóságával rávegye őket arra, hogy egyezzenek meg. Az erőfeszítését sokszor eredmény koronázza, máskor nem.

[...]

161. Az igazságot általában más szokta megmondani nekünk. Keress egy lelkivezetőt, és kérd meg, ahogyan az orvost is kéred, hogy beszélgessen el veled, és őszintén mutasson rá a hibáidra, és ő lelkipásztori bölcsességgel fokozatosan elkezdi figyelmedet a sebekre irányítani. Lehet, hogy fájni fog, de inkább itt a földön fájjanak a felismert gyarlóságaink, mint a túlvilágon, mert itt lehetőségünk van mindenért bocsánatot kérni, mindent jóvátenni.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-007

10 Ft

Rónay László: Az ismeretlen Rónay György

Rónay László

Az ismeretlen Rónay György

2300 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0151

350 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Pápai Lajos: XII. Piusz és a zsidók

Pápai Lajos

XII. Piusz és a zsidók

500 Ft

Antonella Pandini: Carlo Acutis

Antonella Pandini

Carlo Acutis

1900 Ft

Szentmihályi Szabó Péter: Tomori - Dráma öt felvonásban

Szentmihályi Szabó Péter

Tomori - Dráma öt felvonásban

1500 Ft

Gary Chapman & Paige Haley Drygas: Az 5 szeretetnyelv titka fiataloknak

Gary Chapman & Paige Haley Drygas

Az 5 szeretetnyelv titka fiataloknak

3990 Ft