Gyógyulásunk forrása az Eucharisztia

Szerző: John H. Hampisch

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52593-2-6
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 142
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1260 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Hampsch atya arra tanít bennünket ebben a könyvben, hogy az Oltáriszentséget nagyobb hittel s nagyobb szeretettel vegyük magunkhoz! A szentáldozásban nemcsak Jézussal találkozunk, hanem megtapasztalhatjuk testi és lelki gyógyulásunkat is. Sőt megszabadulhatunk a gonosz lélek támadásaitól.

A gyümölcsöző szentáldozáshoz azonban szükséges a belső előkészület és az élő hit.

Jézus Eucharisztiában való jelenléte által át akar formálni bennünket. „A kegyelemnek ezt a forrását maga isten alapította, szinte könyörögve hív minket, hogy vegyük Őt magunkhoz, mert meg akarja menteni életünket” – írja a szerző.

Ha befogadjuk az Eucharisztia erejét, rendkívüli hatásai lehetnek ennek testi és lelki életünkben.

Ajánlom ezt a szép könyvet mindazoknak, akik újmódon szeretnék megtapasztalni Jézus szeretetét az Oltáriszentségben.

(Katona István atya)

Nagyon is kell, hogy Krisztus lakozzék a szívünkben; kell, hogy köztünk legyen az Isten Országa. Elsősorban az a lényeges, hogy az Eucharisztia által lakjék Krisztus a szívünkben. Szükségünk van közösségi jelenlétére a Szent Liturgia megünneplésekor, és fontos a szentáldozásban egy forró, lángoló, személyes és bensőséges kapcsolat Jézussal. Az Egyház kétezer éve vallja ezt az igazságot. Ha a hívők élni akarnának az ezen szentség által felkínált minden lehetséges erőforrással, akkor az Egyházban begyógyulnának a hiten ütött sebek. Sajnálatos módon a legtöbben, akik szentmisén vesznek részt, és szentáldozáshoz is járulnak, egyáltalán nincsenek tudatában Jézus közösségi és fizikai jelenlétének. Esetleg tudnak erről elméletben, de ahogy olvastuk, a mostani katolikusok hetven, azaz hetven százaléka – Amerikában – nem hiszi Jézus valóságos jelenlétét az Eucharisztiában! Azaz, e miatt az Eucharisztia szentségével kapcsolatos tudatlanság, közömbösség és hitetlenség miatt alig néhányan kapják meg azokat az ajándékokat, amelyeket Jézus akar nekünk adni.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Garcia M. Colombás: A Szentírás olvasása

Garcia M. Colombás

A Szentírás olvasása

1890 Ft

Dr. Herbert Madinger: Maradjatok bennem!

Dr. Herbert Madinger

Maradjatok bennem!

1600 Ft

Bakos Rafael OCD: A Lélektől megragadottá válni

Bakos Rafael OCD

A Lélektől megragadottá válni

2300 Ft