Gyógyulásunk forrása az Eucharisztia

Szerző: John H. Hampisch

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52593-2-6
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 142
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1260 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hampsch atya arra tanít bennünket ebben a könyvben, hogy az Oltáriszentséget nagyobb hittel s nagyobb szeretettel vegyük magunkhoz! A szentáldozásban nemcsak Jézussal találkozunk, hanem megtapasztalhatjuk testi és lelki gyógyulásunkat is. Sőt megszabadulhatunk a gonosz lélek támadásaitól.

A gyümölcsöző szentáldozáshoz azonban szükséges a belső előkészület és az élő hit.

Jézus Eucharisztiában való jelenléte által át akar formálni bennünket. „A kegyelemnek ezt a forrását maga isten alapította, szinte könyörögve hív minket, hogy vegyük Őt magunkhoz, mert meg akarja menteni életünket” – írja a szerző.

Ha befogadjuk az Eucharisztia erejét, rendkívüli hatásai lehetnek ennek testi és lelki életünkben.

Ajánlom ezt a szép könyvet mindazoknak, akik újmódon szeretnék megtapasztalni Jézus szeretetét az Oltáriszentségben.

(Katona István atya)

Nagyon is kell, hogy Krisztus lakozzék a szívünkben; kell, hogy köztünk legyen az Isten Országa. Elsősorban az a lényeges, hogy az Eucharisztia által lakjék Krisztus a szívünkben. Szükségünk van közösségi jelenlétére a Szent Liturgia megünneplésekor, és fontos a szentáldozásban egy forró, lángoló, személyes és bensőséges kapcsolat Jézussal. Az Egyház kétezer éve vallja ezt az igazságot. Ha a hívők élni akarnának az ezen szentség által felkínált minden lehetséges erőforrással, akkor az Egyházban begyógyulnának a hiten ütött sebek. Sajnálatos módon a legtöbben, akik szentmisén vesznek részt, és szentáldozáshoz is járulnak, egyáltalán nincsenek tudatában Jézus közösségi és fizikai jelenlétének. Esetleg tudnak erről elméletben, de ahogy olvastuk, a mostani katolikusok hetven, azaz hetven százaléka – Amerikában – nem hiszi Jézus valóságos jelenlétét az Eucharisztiában! Azaz, e miatt az Eucharisztia szentségével kapcsolatos tudatlanság, közömbösség és hitetlenség miatt alig néhányan kapják meg azokat az ajándékokat, amelyeket Jézus akar nekünk adni.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

P. Joseph Vadakkel MCBS & Michaela Heinzen: Jézus letörli könnyeidet

P. Joseph Vadakkel MCBS & Michaela Heinzen

Jézus letörli könnyeidet

1125 Ft

Futó Károly: Szentté kell lennünk!

Futó Károly

Szentté kell lennünk!

1580 Ft