A család születése avagy a megtestesült szerelem

Szerző: Nényei Gáborné

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-69667-4-4
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 192
Méret: 126x180 mm
Kötés: puhafedeles

1480 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Nehézségeink és küzdelmeink közepette is ott a boldogságra vezető keskeny, de megtalálható út mind egyéni mind családi életünkben. Ebben kíván az olvasók segítségére lenni a hétgyermekes és harmincegy(!) unokás szerző saját életének tapasztalataival, sok-sok igaz, néha mosolyt fakasztó, máskor mélyen elgondolkodtató, életet formáló történettel.


„Menyasszony koromban szívemben dédelgetve a szerelem csodálatos érzését, egy fiatal párt láttam a villamoson, ölükben csecsemőjükkel. Jóság és szeretet áradt körülöttük. Igen – értettem meg akkor – a szerelem olyan hatalmas és csodálatos dolog, hogy nem maradhat rejtve. Nem tűnhet el. A szerelem túlárad két szív határain... Sugárzik, ragyog, másokat is boldogít. És ami még ennél is több: megtestesül. Testté lesz. Mint az Ige. Az Isten szeretet. Ahogy szívesen mondom szép magyar nyelvünkön: Az Isten szerelem. Lángoló szerelem. Túláradó boldogság. Sugárzik, ragyog, másokat is boldogít. Isten túlcsorduló szerelme az egész teremtett világ. E túláradó szerelem gyümölcsei vagyunk mi is. Sőt, az Ő képe és hasonlatossága.”

Szeretnénk megőrizni gyermekeinket ebben a biztonságos, felhőtlen boldogságban. Képesek vagyunk egészen megújulni, szentté válni szinte értük, hogy csak jót sugározzanak rájuk. Aztán jönnek a jelzések, hogy ez a kis paradicsomi élet a család oltalmában, mint anyaméhben, egy nagyobb és veszélyekkel terhes világba van beágyazva.

Ó, de szívesen kimentenénk őket ebből a világból, óvnánk meg őket minden rossz ismeretétől! De szívesen kímélnénk meg őket a szorongató nehézségektől, küzdelmes viharoktól! Ámde akkor csenevész, boldogtalan szobanövényeket nevelnénk viruló pálma helyett, mely nagyra nő, mint a Libanon cédrusa, és sok gyümölcsöt terem Isten országában (Zsolt 91,12-13)

[…]

Így van ez az emberi lélek szintjén is. Szükséges, hogy az igazi szeretet hogy tudjon fájdalmat okozni, ha ez a gyógyulás útja. (Nem erre tanít minket nap mint nap a szerető Isten sokszor kemény, szinte könyörtelennek tűnő megpróbáltatások közepette?) Lényeges, hogy szükség esetén rávilágítson a bűnre, hogy meg lehessen tőle szabadulni.

Megbocsátani – kimondani is nehéz – annyit jelent, mint szeretni a bűnöst. Szeretni, mint önmagamat. Kívánni a tökéletesedését, kívánni a megtisztulását. Vele együtt átérezni azt a fájdalmat, amit bűnével okozott, s azt a fájdalmat, amit a bűnére való rádöbbenés okoz. Eggyé válni vele a megtisztító szenvedésben.

De hiszen ez maga Krisztus!

Ezt kívánja tőle, gyarló embertől? Nem kívánja, hanem szolgálja a Lelke által.
Békesség nektek!... – mondja a feltámadt Jézus apostolainak, de valamennyire ránk is vonatkozik: –„Vegyétek a Szentlelket. Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer.” (Jn 20,22)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri: Valaki mondja meg, milyen az élet...

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri

Valaki mondja meg, milyen az élet...

1080 Ft

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri: Bízzatok a szeretetben

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri

Bízzatok a szeretetben

650 Ft

Phil Bosmans: Legyen időd a boldogságra!

Phil Bosmans

Legyen időd a boldogságra!

2800 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fésűs Éva mesebirodalma húsvétra (április 6. 10:30)

A torinói lepel üzenete (április 3. 10:41)

Püspök atya verset mond (március 30. 10:22)

Jézus, világ Megváltója (március 27. 9:30)

Itt az alkalmas, szent idő (március 23. 9:14)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Daniel Federspiel: Imádkozzunk Don Boscóval

Daniel Federspiel

Imádkozzunk Don Boscóval

650 Ft

: Szent Pál

Szent Pál

1990 Ft

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-1022

120 Ft