Szent Rita tisztelete

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-963-69667-3-7
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 96
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

580 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Miért tiszteljük Szent Ritát?

Anyaszentegyházunk tanítása szerint a szenteket tisztelni jó és üdvös. Azért tiszteljük őket, mert életük erényes volt, és mert maga Isten is megdicsőítette őket. Közbenjárásukat azért kérjük, mert imáikkal sokat tehetnek értünk Istennél.

(A Római katekizmusból)

 

A jó Isten útjelzőnek állította a szenteket, hogy életüket követve biztosan eljuthassunk a mennyországba. A szentek eligazítanak az élet tekervényes útjain, kivezetnek a zsákutcákból, felemelnek bennünket elesettségünkben, kéréseinket meghallgatják és Isten trónusa elé viszik. Életük példaképül szolgál. Megmutatják, miként szentelődhetünk meg a bajok és megpróbáltatások között is, és miként juthatunk Isten közelébe.

 

„Csodálatos Isten az Ő szentjeiben” – hirdeti a Szentírás. (Zsolt 67,36)  Csodálatos az Isten Szent Rita megdicsőítésében is. A kétségbeesettek és a földre sújtottak segítője ő, aki a reménytelen helyzetekben is felkarolja a hozzá fohászkodó kérését. Ezért előszeretettel a reménytelen esetek szentjének nevezzük.

A szentmisében gyakran mondjuk az Istent dicsőítő imánkat, amely e szavakkal kezdődik: Dicsőség a magasságban Istennek!… E gyönyörű imában fordul elő ez a kifejezés: „Mert egyedül Te vagy a szent…”

Valóban: teljes értelemben csak Istenről mondhatjuk, hogy igazán szent, vagyis minden erkölcsi érték, szépség és harmónia hordozója. Ha másvalakiről állítjuk, hogy szent, azt csak azért mondhatjuk, mert egyesült a jó Istennel. Mi, emberek, elsősorban az isteni erények: a hit, a remény, és a szeretet révén egyesülhetünk a végtelenül szent Istennel. Ha valakinek a szentté avatásáról tárgyalnak, az első kérdés ez: hogyan gyakorolta az illető ezeket az erényeket.

A hit a jó Istennek az a nagy ajándéka, amely képessé tesz minket Isten megismerésére. Elfogadjuk létét, megismerjük hozzánk való jóságát és örök tervét, amely nem más, mint hogy kedves gyermekeiként befogadhasson minket országába, amelyet azoknak készített, akik Őt szeretik. A keresztény tanítás szerint a hit nemcsak mindennek elfogadása, hanem azt is jelenti, hogy ráteszem életemet Isten üzenetére.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

A Szeretet köteléke (június 16. 10:24)

Jó együtt! (június 7. 11:43)

Modern Biblia avagy Biblia másképp (június 2. 12:12)

Bíró László püspök gondolatai (május 25. 19:18)

Hit, tudomány és társadalom (május 19. 9:36)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Tariczky Mária: Hogyan tovább, Jézusom?

Tariczky Mária

Hogyan tovább, Jézusom?

780 Ft

Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler: Élet leckék

Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler

Élet leckék

3200 Ft