Noé története

Feltárul a titok!

Noé története

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-11994-8-2
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 8
Méret: 238x210 mm
Kötés: keménytáblás

1499 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Ez a könyv a legkisebbeknek meséli el a jól ismert bibliai történetet. A különleges kidolgozású lapok háromdimenziós képet tárnak az olvasó elé.

Nagyon régen, sok száz évvel ezelőtt Isten szomorúan látta, hogy a föld megtelt gonoszsággal. Elhatározta, hogy vízözönt bocsát a földre, hogy eltöröljön minden gonosz teremtményt.

Noé azonban igaz ember volt, ezért az Úr így szólt hozzá:
– Építs bárkát! Nagy legyen, férjen el rajta az egész családod, és minden élőlényből kettő: egy hím és egy nőstény.

Noé éjt nappallá téve dolgozott, pontosan úgy járt el, ahogy Isten parancsolta. Amikor az Úr szólt neki, hogy szálljanak be a bárkába, Noé úgy is tett, családjával együtt, és velük ment a földön élő valamennyi állatból kettő-kettő.

Hét nap elteltével a vízözön rátört a földre, az eső negyven nap és negyven éjjel zuhogott, és a víz százötven napig áradt a földön. Noé és családja biztonságban volt az állatokkal együtt a bárkában, de szárazföldet sehol nem látott.

Végül Noé kiengedett egy galambot, hogy lássa, a víz visszahúzódott-e már a föld színéről. Amikor a galamb a csőrében friss olajággal tért vissza, Noé tudta, a víz eltűnt a földről, ideje elhagyni a bárkát.

Minden állat kijött a bárkából, egyik fajta a másik után. Örültek, hogy megint szárazföld van a lábuk alatt. Noé és családja hálát adott Istennek, amiért nekik adta a tiszta, új világot. Az Úr megígérte, hogy többé nem lesz olyan áradat, amely eltöröl minden lényt a földön, és ígérete jeléül szivárványt helyezett a felhőkbe.