Segítség, szülők lettünk!

Szerző: Gary Chapman

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28835-7-1
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 104
Méret: 124x184 mm
Kötés: puhafedeles

1750 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A gyerekvállalás drámai változást jelent a házasságban – mutat rá az amerikai szerző új könyvében. A kórházi „örömcsomag” érkezése előtt a pár csak egymásnak él. Évek telnek el, míg egyszer csak tudatosul bennük: immár a gyerekeknek szentelik minden idejüket és energiájukat.

Gary Chapman, a párkapcsolatok világhírű szakértője közvetlen, olvasmányos stílusú művében praktikus tanácsokkal látja el a kisgyerekes szülőket, hogy miként őrizhetik meg házasságuk intimitását és a romantikát az éjszakai etetések, a szobatisztaságra szoktatás, a gyermekek indulatkitöréseinek megfékezése, valamint az egyéb szülői teendők rengetegében.

A jó időbeosztás arra is lehetőséget ad, hogy egy kicsit egyedül lehessünk. Mindnyájunknak szükségünk van rá, hogy a családi kötelezettségektől távol magunkban is eltölthessünk valamennyi időt. Az önálló időtöltés távolról sem önző szükséglet. Nincs a világon olyan ember, aki huzamos ideig tartó napi huszonnégy órás szolgálat után érzelmi és fizikai értelemben egyaránt friss maradna. Az egyedül töltött időre azért van szükség, hogy mélyeket lélegezzünk, élvezzük a természet szépségét és az istennel való együttlétet. Az önmagunknak szentelt időt érdemes energetizáló vagy lazító tevékenységre fordítani. Lehet ez golf, olvasás, tévénézés, séta vagy éppen sportolás – bármi, ami feltölti az elmét és a szellemet.

[…]

A gyereknevelés első alapszabálya, hogy a gyerekeknek szükségük van édesanyjuk és édesapjuk szeretetére. Akiket a szüleik nem szeretnek és nem is becsülnek, rendkívül sokat küzdenek saját érzelemvilágukkal, és ez a viselkedésükben is tükröződik. A legtöbb szülő egyébként őszintén szereti a gyerekét. Ezer meg ezer apróság érzi mégis nap mint nap, hogy elutasítják. A probléma abban rejlik, hogy a szülők gyakran másképpen kommunikálják szeretetüket, mint ahogyan ezt csemetéik megértenék.

[…]

A jóhiszeműség nem elegendő. Ahhoz, hogy felismerjük, mi az, ami a partnerünknek fontos, kérdésekre is szükség van. Amit az egyik személy a szeretet megnyilvánulásaként értelmez, nem feltétlenül értelmezi annak a másik. Ez áll a háttérben olyankor, amikor férj és feleség őszintén kimutatják egymás iránti szeretetüket, de egyikük sem tapasztalja, hogy a másik valóban szeretné és elismerné. A másik elsődleges szeretetnyelvének használata kétségkívül jó hatással van a házasság intimitására.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Utazás a rózsafüzérrel (július 15. 9:19)

Teréz anya (július 8. 15:28)

Igehirdetésem (július 1. 11:29)

Párbeszéd hit és értelem, vallás és tudomány között (június 24. 12:32)

Merj imádkozni! (június 16. 10:11)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Csókay András & Muhari-Papp Sándor Balázs: Művészet és idegsebészet együtt a hitben

Csókay András & Muhari-Papp Sándor Balázs

Művészet és idegsebészet együtt a hitben

6000 Ft

Simon András: Borítékos képeslap (SA-0944)

Simon András

Borítékos képeslap (SA-0944)

200 Ft

Dávidné Bajor Ágota & N. Székely Noémi & Vizvárdy Rita SSS: Isten szeret engem!

Dávidné Bajor Ágota & N. Székely Noémi & Vizvárdy Rita SSS

Isten szeret engem!
Kézikönyv

1500 Ft