Az élet fantasztikus!

A boldog, eredményes, egészséges és gondtalan élet kulcsa - a lelkesedés

Az élet fantasztikus!

Szerző: Charlie Jones

Kategória: Üzlet, vállalkozás
ISBN szám: 978-915-50306-3-5
Kiadó: Bagolyvár Könyvkiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 112
Méret: 141x201 mm
Kötés: puhafedeles

2450 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

A VEZETÉS 7 TÖRVÉNYE és az élet 3 alapvető döntése, ami minden másra kihat.

Te is vezető vagy!

Legyél bár fiatal vagy öreg, felelős vagy valamiért, amit egyedül kell elvégezned. Ebben az értelemben mindenki vezető a saját életében, bármilyen munkakörben dolgozik is. A könyv 7 olyan törvényt tárgyal, amelyek abszolút érvényűek a vezetésben; követésük biztosítja, hogy az életed fantasztikus kaland legyen. Vagy felhasználod őket, és azt tapasztalod, hogy érted dolgoznak, vagy figyelmen kívül hagyod őket, és azon veszed észre magad, hogy ellened munkálnak.

Gondoltad volna?

Bár naponta több tucatszor döntünk, az életben mindössze 3 alapvető döntés létezik. Amikor ezeket meghozod, minden másra kihatással vannak, és minden erődet igénybe veszi, hogy kitarts mellettük. Tudod, melyek ezek a döntések? A könyvből megismerheted őket, és útmutatót találsz a helyes döntéshozatalhoz is.

„AZ ÉLET FANTASZTIKUS egy igazi klasszikus... könnyekkel és nevetéssel fűszerezett üzenete még jóval azután is sokak életét fogja jobbra fordítani, hogy e zaklatott évszázadból csak egy emlék marad.”

(Og Mandino)

 

A legsikeresebb üzletkötők és igazgatók közül sokan visszatértek a családjukkal, hogy több ízben is végigüljék ugyanazt a háromórás előadást, amelyen e kötet alapul.

Meglehet, hogy a Te életedben is az egyik leghasznosabb befektetésnek bizonyul Charlie Jones legendás műve.

Tedd próbára most!

Az egyik legremekebb történetet, amit a külső és a belső motiváció közötti különbségről valaha hallottam, Bob Richards rúdugróbajnok mesélte el. A főiskolai amerikaifoci-csapat tagjaként osztályon felüli lógós, igazi naplopó volt. Az éljenzést szerette hallgatni, de a vonalakon áttörni nem volt ínyére. A mezben szívesen parádézott, az edzéshez viszont nem fűlött a foga. Nem szerette megerőltetni magát.
Egy nap a játékosok ötven kört futottak, és ez a díszpéldány is lekocogta a maga öt körét. Az edző odament hozzá, és azt mondta:
– Hé, öcskös, táviratod érkezett.
– Olvassa fel nekem, mester – felelte a srác. Annyira lusta volt, hogy még olvasni sem szeretett.
Az edző felnyitotta a táviratot, és olvasni kezdett:
– Édes fiam, apád meghalt. Gyere haza nyomban!
Az edző nagyot nyelt, és azt mondta:
– A hét hátralévő részére szabadságollak.
Az edző azt se bánta volna, ha a kölyök az év hátralévő részében sem tolja oda a képét.
Nos, bármilyen különös is, de amikor pénteken elérkezett a mérkőzés ideje, és a csapat kifutott a pályára, láss csodát, az utolsó srác a sorban a mi naplopónk volt. Alig dördült el a pisztoly, a srác máris azt kérdezte:
– Mester, játszhatok ma? Enged játszani?
Az edző azt gondolta magában: „Öcskös, te ma nem lépsz pályára. Ez a nagy mérkőzés. Minden épkézláb fickóra szükségünk van, aki nálunk játszik, és te bizony nem tartozol közéjük.”
Valahányszor az edző hátrafordult, a srác tovább szekálta:
– Mester, kérem, engedjen játszani! Mester, muszáj játszanom.
Az első negyed végére a jó öreg alma mater elég csehül áll. Félidőben az edző feltüzelte a csapatot az öltözőben egy buzdító beszéddel.
– Rendben van, fiúk, menjetek ki a pályára, és adjatok nekik! Ez a meccs még korántsem futott le! Nyerjétek meg a vén csataló edzőtök kedvéért!
A csapat kifutott a pályára, és tovább csetlett-botlott. Az edző magában mormolva kezdte megfogalmazni a lemondását. És akkor megint odament hozzá ez a kölyök:
– Mester, mester, hadd játsszak, kérem szépen!
Az edző felnézett az eredményjelző táblára.
– Nem bánom – mondta –, állj be, kölyök! Ennél rosszabb már úgysem lehet.
Alig lépett pályára a srác, a csapat mintha csak megtáltosodott volna. A fiú úgy rohant, passzolt, blokkolt, szerelt, mint egy sztár, és a lelkesedése a többiekre is átragadt. Az állás kezdett kiegyenlítődni. A mérkőzés utolsó másodperceiben a srác elcsípett egy átadást, és megállíthatatlanul tört előre, mígnem megszerezte a győztes gólt.
Ez már döfi! A lelátón elszabadult a pokol. Az emberek a vállukra emelték a hőst. Ilyen éljenzést még sosem hallottál. Végül az izgalom elültével az edző odament a sráchoz, és megkérdezte tőle:
– Még sosem láttam ehhez foghatót. Mi az ördög történt veled odakinn a pályán?
– Tudja, mester, az apám a múlt héten meghalt – felelte a fiú.
– Igen – mondta az edző ­–, én olvastam fel neked a táviratot.
– Nos, mester – mondta a srác –, az apám vak volt, úgyhogy ma volt az első nap, amikor odafentről láthatott engem játszani!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?