Egyszerű szóval Istenről 2.

Elmélkedések júliustól decemberig

Egyszerű szóval Istenről 2.

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Cimkék: Karácsony

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-615-51201-8-3
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 390
Méret: 122x201 mm
Kötés: puhafedeles

2730 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Folytatódik a liturgikus kalendárium: november szövegei a végső időkről szólnak, december az adventi és a karácsonyi időt foglalja magában.

Célszerű lehet, hogy a lelki olvasást legalább néhány másodpercnyi csendes összeszedettség előzze meg, hogy a napi gondok háttérbe szoruljanak és nyitottá, készségessé váljunk a befogadásra. Az olvasás legfőbb célja, hogy bevezessen az ima világába, ahol Ővele találkozhatunk, aki meghalad minden emberi szót.

Ez a tűz, amely felé vágyaink sodornak, a Szentlélek. Amikor kezd égni bennünk, a régi ember minden rossz szokása fokozatosan eltávolíttatik. Következtetésképp ez a tűz konfliktusokat gerjeszt. Nem arról van szó, hogy mi idézzük elő ezeket az összeütközéseket, ugyanakkor mégsem kell aggódnunk miattuk. Mind a belső, mind a külső konfliktusaink, melyek a bennünk lévő Szentlélek tüzéből származnak az egészségünk jelei.

[…]

Isten nem ugyanolyan mértékkel mér, mint mi. Mi általában a látható eredményeket vesszük számba, az embert pedig teljesítménye és annak felhasználása szerintt ítéljük meg. Értékelésünk szerint tehetséges, vállalkozásában sikeres, számos barát veszi körül, remekül ad elő, hatékony: egyszóval igazán bámulatra méltó. Az esetek többségében saját magunkat is mások véleményének tükrében szeretjük látni; az ilyen ember általában önmagát is csodálja.

[…]

Isten Országa olyan valóság, amely jellemezheti és jellemeznie is kell földi életünket is. Isten Országa nem egy meghatározott földrajzi terület, mint például a Belga Királyság. Isten Országa nem más, mint az ember és az egész teremtés fölött uralkodó Isten. Ha Isten azt teheti benned, amit akar, ha te semmiben sem szegülsz ellene, akkor Isten Országában élsz.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

: Kolláré

Kolláré

1500 Ft