Hét miért

Szerző: Gyökössy Endre

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69665-4-6
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 176
Méret: 126x180 mm
Kötés: puhafedeles

1800 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Örök műfaj a kérdezés.

  • Miért van az, hogy szeretnék imádkozni, de nem tudok?
  • Miért kell templomba járni?
  • Miért van az, hogy sok jó emberrel találkoztam már, aki nem volt hívő, és sok vallásossal, aki nem volt jó ember?
  • Hogyan lehet kikerülni a se itt, se ott zsákutcájából?
  • Mondja kérem, miért? Miért?

Ezen kívül megtudhatjuk azt is, hogy fontosak-e a Miértek.

És ha engedjük, Jézus is kérdez tőlünk valamit, sőt, négy kérdés egyenesen a szívünkhöz szól...

Tehát a lelkiismeret önmagában véve még nem biztosít semmit. Olyan az, mint egy finom kehely, abba lehet szennyet is tölteni, és a legfinomabb tokaji nektárt is. Pál apostol kelyhe Szentlélekkel teli: „Igazat mondok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem tanúskodik mellettem a Szentlélek által” (Róm 9,1). Bárcsak eljuthatnánk mi is ide, hogy lelkiismeretünk mindig ugyanazt mondja, mint a Szentlélek!

[…]

Nos, arra a kérdésre, hogy „miért?” – én nem tudok választ adni, de azt el tudom neked mondani, hogy az én életemben, amikor megálltam egy-egy nagy MIÉRT előtt, ma más elmosolyodom: Majd megtudom odaát, amikor felgördül a függöny, és elkezdődik a következő felvonás! Amikor megtudom, hogy nem én haltam meg, hanem a halál, mint fogalom, mint rémület, mint borzalom, és nem is fogok vele találkozni. Csak az életem folytatásával, egy másik dimenzióban. És ott leszek, ahol az én Gazdám, az én Uram, Jézus Krisztus. Mert nekem ezt megígérte, és én ezt hiszem. Mert én tudom, hogy Jézus nem hazudik! Amit ma még nem tudok, amit ma még nem értek, majd odaát, a második felvonásban vagy a harmadikban megtudom.

[…]

Hol a szívetek?  Ne legyetek nyugodtak, ha szívetek távol van Istentől! Attól még senki sem fog üdvözülni, ha állandóan templomba jár, vagy gazdagon adakozik, hogy minél cifrább fogadalmi adományok díszítsék Isten házát! Ha szíve távol van Istentől, semmi nem ér áldozata. Jézus nagyon döntő dolgot mond ki: a rítus, a liturgia a puszta vallásoskodás nem elég az üdvösséghez.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?