A New Age keresztény szemmel

Szerző: Gál Péter

Kategória: Hitvédelem
ISBN szám: 978-963-27718-6-1
Kiadó: Marana Tha
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 552
Méret: 141x201mm
Kötés: puhafedeles

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Jézus Krisztus az egyetlen Megváltó! Csak általa tud az ember megszabadulni a bűntől, a gonosztól és az örök kárhozattól! Ő a biztos út!

Sokan megkísérlik más úton keresni a megváltást. Ez a más út nem marad következmények nélkül! Szellemi zűrzavar, lelki problémák, depresszió, szorongás léphet fel.

Gál Péter atya őszintén feltárja előttünk, hogy minek mi a következménye. Nem ítél, csak rámutat a veszélyre, mint egy jó orvos: ez a baj, itt kell az életeden változtatni! A többit rábízza az olvasóra.

A könyvet több évi kutatómunka előzte meg, s ez a jelenlegi már a nyolcadik kiadás.

Ajánlom mindazoknak, akik a biztos úton akarnák járni, s így követni Jézust!

(Katona István)

A társadalom igazságtalanságaira, az ember elidegenedésére az európai kultúrkör jelentős része a kommunizmustól remélt gyógyírt. Ez a remény mára már teljesen szertefoszlott. A kommunizmus kísérleti ideje alatt a nyugati országok nagy anyagi jólétet, fogyasztói társadalmat teremtettek. E „tejjel-mézzel folyó Kánaánt” azonban rideg gazdasági törvényszerűségek irányítják, benne a szellemi értékek áruvá lettek, a hagyományos közösségi életformák ott is háttérbe szorultak, a természettel való közvetlen kapcsolat megszakadt. A jól szervezett, jól működő gépezet az ember önállóságát és kreativitását redukálta, kialakult a reklámok sugallta értékrend: annyit érsz, amennyi pénzed van.

[…]

A keresztény misztikának a célja Isten mind nagyobb szeretete, imádása a vele való mind teljesebb szintű találkozásig, amelynek motívumai közül sosem esik ki az ő szolgálata, az akarata megdicsőítésének vágya. „A lélek felemelkedése közben… nem tevékeny, hanem passzív magatartással befogadja a Szentlélek kegyelmi adományait. De kiváltképpen a tanács, és az erősség adománya társadalmi tevékenységre, sőt, döntő jelentőségű történelmi cselekvésre is ösztönözheti a misztikust. A misztikus tapasztalást különös pszichológiai jelenségek kísérhetik (eksztázis, stigmatizáció, levitáció stb.), ezek azonban a voltaképpeni misztikának nem lényeges mozzanatai.”

[…]

Ismét nehéz idők következtek. A gondjaimat nem oszthattam meg senkivel. El kellett titkolnom állapotom súlyosságát, ha nem akartam vállalni a radikális orvosi beavatkozást. Isten volt az egyedüli, akivel mindent megbeszélhettem, anélkül, hogy a zárt intézeti kezeléstől kellett volna rettegnem. Őt kértem, hogy szabadítson meg, de ő nem adta azonnal a gyógyulást! Akkor még nem értettem, miért nem segít rögtön, miért nem törli el a sátán hatalmát egyetlen pillanat alatt, hiszen ő képes rá. Miért nem segít, hiszen ő biztosan végignézte a szenvedésem. Később értettem meg: az ár az, hogy az eltorzult személyiségemnek meg kell változnia. Időközben észrevettem ugyanis, hogy teljesen átalakultam.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?