Képes Biblia

Szerző: Anne de Graaf

Kategória: Biblia
ISBN szám: 978-963-35779-0-5
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 408
Méret: 170x 245 mm
Kötés: keménytáblás

4699 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Anne de Graaf a Biblia legszebb és legismertebb történeteit meséli el időrendi sorrendben. A történetek lényegüket tekintve egyeznek az eredeti tartalommal, és biblikusan hitelesek.

A közérthető, olvasmányos stílus és az élethű, színes illusztrációk elsősorban a fiatalabb olvasókhoz hozzák közelebb a Szentírást, de a kötetet bátran ajánljuk minden korosztálynak.

Amikor a gyermek hároméves lett, az édesanyja elvitte a fáraó leányához, aki kedvesen rámosolygott a fiúcskára, és azt mondta:
– Ő az én fiam lesz.
Ahogy Mózes nagyobb lett, megtudta, hogy ő nem egyiptomi, hanem izraelita. Mikor látta, milyen kegyetlenül bánnak az egyiptomiak az izraelita rabszolgákkal, mindig mélységesen felháborodott. „Ez nem igazságos!” – tiltakozott a fáraó lányánál.
A válasz azonban azt volt:
– A fáraónak nem lehet ellentmondani, az ő cselekedeteit nem kérdőjelezhetjük meg.
Teltek-múltak az éves, és Mózes felnőtt férfi lett. Egy nap, amint a város utcáin sétált, látta, hogy egy egyiptomi kegyetlenül ver egy izraelita rabszolgát.
– Ezt nem tűröm! – kiáltotta, és az egyiptomira támadt, a fejét erősen a ház falához verve. Az egyiptomi holtan esett össze, Mózes pedig sietve elrejtette a testet a homokban.

[…]

Góliát már több mint egy hónapja fenyegette Izráel népét. Ekkor történt, hogy Isai megint megkérte Dávidot, hogy vigyen élelmet a testvéreinek, és hozzon hírt róluk. Dávid örömmel indult útnak. Mikor a táborba ért, nem találta a testvéreit. Míg kereste őket, hallotta, amint a katonák félelmükben kiáltozni kezdtek: „Meneküljön, akinek kedves az élete! Itt az óriás!”
Góliát gúnyolódott:
– Tudtam előre, hogy az izraeli hadsereg gyávák gyülekezete. Álljon ki velem valaki, ha mer! Milyen gyenge a ti Istenetek, nem tud segíteni rajtatok!
Góliát ezzel szörnyű dolgot mondott: Isten szidalmazta. Mikor Dávid meghallotta Góliát gúnyolódó szavait, mélységesen felháborodott. Megpróbált többet megtudni a körülötte álló rémült katonáktól. Még valami jutalomról is beszéltek. Saul megígérte, hogy aki legyőzi Góliátot, az nagy jutalmat kap, és elnyeri a király leányának kezét.

[…]

Jézus mennybemenetele előtt egy fontos ígéretet tett tanítványainak: „Elküldöm nektek a Vigasztalót, a Szentlelket, aki az Atyától száll alá. Ő segíteni fog abban, hogy megértsétek, mi a tervem az életetekkel.” Később hozzátette: „Jobb nektek, hogy én elmenjek. Ha nem mennék el, nem jöhetne el a Vigasztaló, aki majd elvezet titeket minden igazságra.”
Mikor azt mondta, hogy elmegy, ezen azt értette, hogy felemelkedik az Atyához a mennybe. Jézus távozása után a tanítványok várták a Szentlelket – az Isteni Szentháromság harmadik személyét –, Jézus ígérete szerint.
Már tíz nap telt el, s csak vártak és nem tudták mi fog történni. Mit fog tenni a Vigasztaló? Kicsoda lesz valójában? Szívük tele volt várakozással.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Angyal

40 Ft