Út a végtelenbe

Beszélgetés az élet fordulópontjairól

Út a végtelenbe

Szerző: Böjte Csaba
Szerkesztő: Karikó Éva

Cimkék: Böjte Csaba

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-22785-1-3
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 260
Méret: 173x242 mm
Kötés: keménytáblás

3499 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Boldogságod forrása rádöbbenni arra, hogy nem kell hegyeket megmozgatnod és tengereken átkelned, mert Isten a saját egyszerű életedben is szeret, elfogad, és értékel. Néven szólít, végtelenül erős kezével megfogja kezed és vezet ‒ csak hallgatnod kell rá.

(Csaba testvér)

 

Rendkívüli gazdaságot mutat Böjte Csaba világszemlélete, az emberek iránt való táglelkűsége és szeretete ‒ és mindez nyilvánvalóan örömteli istenhitéből táplálkozik. Nem könnyen kimondott szavakat közvetítenek ezek a kötetek, hiszen évtizedek munkája, harcai, vereségei és sikerei minősítik Böjte Csaba üzenetét.

(Dr. Hecker Frigyes nyugalmazott metodista szuperintendens)

 

Karikó Éva „a kereső ember kérdéseivel” nem csupán a megszólaltatott gondolatmenetének szab medret és irányt, azt is jelzi, hogy társszerzője a kötetnek. Társszerzője abban is, hogy az elhangzottak, lejegyzettek jobb és elmélyültebb megismeréséhez, megértéséhez a tárgyhoz illő szépirodalmi anyagot válogat. Ékes bizonysága ez szakrális irodalom gazdagságának.

(Máriás József – Vasárnap, kultúrális hetilap

 

A könyv a bátraknak íródott, akik az izgalmas regények elolvasása után készek a saját történetükbe is beleolvasni. … A másik oldalon viszont a Végtelen nyílik meg, amelyet Böjte nem, mint befogadhatatlan nagyságot mutat be, hanem mint a mi végességünkre adott gyógyírt. Az „utazást” tehát mindenkinek ajánljuk, attól függetlenül, hogy érdekli-e a téma, vagy még nem. Előbb-utóbb valószínűleg érdekelni fogja, és Böjte Csaba könyvei jó esszenciáját adják annak, hogy mit jelent kapcsolatba lépni Istennel, beszélgetni vele, formálódni ebben a Végtelenben nap, mint nap.

(Kovács Anna Dóra Kultography)

 

Végre nem egy semmitmondó „szeretetes” könyv, ami súrolja a spiritualizmust és a transzcendenciát. Ez igazán emberi, való élettel teli, ami nem megtéveszt és csalfa darabja csupán a valóságnak, hanem az, a maga egyszerűségében és tökéletességében.

(libri.hu)

 

Annyira mély, megható, megrázó gondolatok voltak benne, hogy oldalanként elméláztam, elgondolkodtam, imádkoztam vagy elsírtam magam. Ennyi értéket leírni, megélni!

(moly.hu)


RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


Ha Isten tudja, hogy gyengék vagyunk, hiszen ő teremtett ilyennek, és úgyis megbocsát, akkor mi tartsa vissza az embert a bűn elkövetésétől?

A válasz egyetlen szó: a szeretet. Az, hogy annak, akit szeretünk, nem akarunk szenvedést, csalódást okozni.

Ha a vőlegény azzal áll a menyasszony elé: „Drágám, fogadd el, hogy én gyarló ember vagyok, és azért megcsallak majd másokkal, ha éppen úgy hozza az élet, de azért nagyon szeress engem, és minden alkalommal bocsáss meg!”, az azt jelenti, hogy őszintén szereti?!

Ez a másik ember kihasználása, a szeretetével való visszaélés. Teréz anya nagyon szépen fogalmazza meg: „Minden ember álruhába bújt Jézus.” Vegyük komolyan, ha valakinek fájdalmat okozunk, az Jézusnak is fáj.

[…]

Mi a házasság célja Isten szerint?

A házasságnak kettős célja van. Az egyik a közös jó, hogy mind a két személy boldog legyen. A házasságban nem sántíthat: nem lehet csak az egyiknek jó. Hiába most, főz, takarít szépen a feleség, ha közben szenved, mert a férfi későn jár haza, elszórja a pénzt. Hiába robotol a férfi, ha a feleség nemigen ad neki figyelmet, kedvességet.

Egymást azzal a szeretettel szeressék, ahogy Krisztus szerette az egyházat.
Isten mindent azért ad, hogy többek legyünk, hogy boldogabbak legyünk, hogy kacagjon a szemünk, hogy szárnyaink nőjenek, és az erő és a bátorság forrása fakadjon fel a szívünkben, ezért ad házastársat is.

Másik cél a gyermekvállalás, az életadás, és hogy a gyermekeket tudatosan, szépen, felelős apaként, anyaként felneveljük. Nem zárkózhat el egyik fél sem a gyermekáldás elől, de ha nem születhet gyermekük, attól a házasság még érvényes, lehet gyümölcsöző szellemi, lelki téren, fogadhatnak örökbe gyermeket, vagy felvállalhatnak egy szép feladatot, hivatást, amely úgymond a lelki gyermekük lehet.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Bethlenfalvy Gábor: Magyar Szentek élete

Bethlenfalvy Gábor

Magyar Szentek élete

3990 Ft