Párbeszéd a végtelennel

Vallomások a bensőséges istenkapcsolatról

Párbeszéd a végtelennel

Szerző: Böjte Csaba
Szerkesztő: Karikó Éva

Cimkék: Böjte Csaba

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-22783-6-0
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 276
Méret: 174x243 mm
Kötés: keménytáblás

3499 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Lehet, hogy mindened megvan, de mégis oly gyakran egyedül érzed magad az emberek között. Lehet, hogy biztosnak hitt kincseidet szerre elveszítetted, félelmek gyötörnek, és nincs mibe kapaszkodnod. Érzed a lelked mélyén az olthatatlan szomjúságot a Végtelen, a szeretet, a jóság, a tiszta fény után. Tudd, ezt a hiányt nem tudja senki, semmi oldani, csak Isten áldó, életadó jelenléte.

(Csaba testvér)

 

Böjte Csaba Karikó Éva kérdéseire válaszolva rengeteg humorral, példával, székely góbésággal beszél az élet nagy kérdéseiről, amelyek nem is olyan nagyok és fájdalmasak, mint amilyennek hisszük őket. A könyv, amelyet a magyar és világirodalom szép versei illusztrálnak, nem elsősorban hívő, vallásukat gyakorló embereknek szól, hanem azoknak, akik tartalmasabb életre vágynak, de még nem ismerik az odavezető utat.

(Irodalmi Jelen)

 

Csaba testvér jelenleg a legerősebb „reklámarca” a katolikus egyháznak, értékrendnek, a vallásos életnek. Könyveiben nem arról beszél, hogyan kell, hanem hogy szerinte hogyan lenne érdemes élni.

(Toroczkay András – Magyar Nemzet)

 

Nem csak levegőbe pufogtatott életbölcsességekről van szó, amelyet kis bonbonként lenyelhetünk, esetleg túl sokat elfogyasztva elcsapjuk a hasunkat, és többet nem is akarjuk látni. Böjte Csaba komolyan veszi, amiről ír, és nem csak a szépérzékünket szeretné megsimogatni, hanem az értelmünknek és a lelkünknek egyszerre lámpát gyújtogatni.

(Kovács Anna Dóra – Kultography)

 

Külön méltatjuk Karikó Éva kitartó, az éveket átívelő faggatózását, melynek szép gyümölcse a négy kötet. E könyvekben választ kaphattunk a „van-e értelme az életnek?” kérdésre. Az általa választott irodalmi szemelvények, idézetek segítenek abban, hogy a kérdéseket, a rájuk adott válaszokat hitelesnek érezzük, a magunk gondolat- és érzésvilágába beépíthessük.

(Máriás József – Vasárnap, kultrális hetilap)

 

Már majdnem kínos kérdésekre, őszinte egyszerű válaszok. Elképesztően hiteles, csodálatosan egyszerű hasonlatokkal, melyekkel másodpercek alatt megvilágítja, amin én heteket gondolkodom. Kötelező olvasmánnyá tenném.

(moly.hu)

 

RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


Hogyan tudjuk elmélyíteni, élőbbé tenni imaéletünket?

Az ember imaélete is ugyanúgy fejlődik, mint bármi más. Eleinte leveleket írtam az Istennek, így összeszedettebben ki tudtam fejezni magam, mint szóban. Minden alkalommal tudatosan ráhangoltam magam a belső összeszedettségre, a megnyílásra a Végtelen felé.

Amikor valaki autót vezet, kezdetben nagyon kell összpontosítania, de bizonyos szint után automatikusan teszi a dolgát: már észre sem veszi, hogyan vált sebességet, hogyan nyomja a gázt, hogyan tekeri a kormányt, hanem csak arra figyel, merre jár. Ugyanígy van az imádsággal is: az elején jobban odafigyelünk a megfelelő módszerre, a szavakra, de bizonyos idő után már csak a kapcsolat fontos. Az ima elmondása nem a cél, mert a cél az, hogy eljussak Istenhez, aki maga az út az igazság és az élet, aki igazán boldoggá tud tenni bennünket, és akinek mindig van újabb csodás ötlete.

[…]

Ebben az emelkedett részben a legtöbb templomban a ministránsok csörgő perselyt tartanak a hívek elé adományokért. Már beszéltünk arról, hogy miért fontos, hogy a hívek anyagilag is támogassák az egyházukat, de miért ilyen módon kell ezt megoldani? Miért nem elég az, ha a mise végén mindenki annyit dob a bejáratnál kitett ládikába, amennyit akar?

A Szűzanya két kis gerlét vitt hálából a kis Jézusért a mennyi Atyának a templomba. [Lk 2,22-24] Az őskeresztények, mikor a kenyértörésre összegyűltek, adományaikat az oltár elé tették, hogy ők is részesei legyenek az áldozatnak. Ezekből az adományokból ajánlja fel a kenyeret és a bort a pap, ezért a hívek áldozatának az oltárra tétele, a felajánlott adomány is szentmise szerves része, és nem egy szimpla belépőjegy a szertartásra, amit mellékesen bedobnak a végén.


A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

A liturgia szelleme (október 21. 15:50)

Az élet útját mutatod nekem (október 14. 12:45)

Jézus barátai (október 7. 12:44)

Kereszténység és szabadság (szeptember 30. 11:49)

Komoly kérdések és válaszok gyermekszemmel (szeptember 23. 15:56)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Karsay Eszter: Ha eleged van...

Karsay Eszter

Ha eleged van...

1480 Ft

Vukovári Panna: Húsvét +

Vukovári Panna

Húsvét +

580 Ft

Bánk József: Szentségimádás

Bánk József

Szentségimádás

2100 Ft