Szerető jelenlét

Elmélkedések az Eucharisztiáról

Szerető jelenlét

Szerző: Tadeusz Drajczer

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52592-9-6
Kiadó: Marana Tha
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 220
Méret: 140x201 mm
Kötés: puhafedeles

1600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Dajczer atya „a modern kor emberének írja elmélkedéseit. Annak az embernek, aki gyakran az elvilágiasodás és hitetlenség légkörében él, akinek saját létezéséről is alig van fogalma, aki nem látja meg Isten az oltáron, mert eltakarja előle a világ. ha nem hiszi el az ember, hogy Isten különleges szeretettel szereti őt, akkor nem fog megtérni

(A. Nossol érsek)

 

Dajczer atya második kötete az Eucharisztiáról az Úrral való találkozásra teszi a hangsúlyt. A szentmise – amelyen rendszeresen részt veszünk – nagy lehetőség Isten szeretetének befogadására.

Ajánlom mindazoknak, akik az Eucharisztián keresztül szeretnének mélyebben találkozni Isten szeretetével.

(Katona István atya)

 

RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


Állandóan elfelejtem eközben, hogy úton vagyok, és ennek az útnak a célja, értelme nem az evilági kívánságaim beteljesülése. És bár igaz, hogy cél nélkül nem lehet élni, az Úr Isten feltárhatja előttem, a hit világosságának köszönhetően, hogy a cél nem valaminek az elérése, hanem az eredményhez vezető út. Mivel, ahogy azt Nüsszai Szent Gergely tanítja, a keresés rátalálás, és a rátalálás – keresés. Az útnak kell számomra a céllá válnia. Mennyivel egyszerűbb lenne az életem, ha tudnék, vagy inkább próbálnék – hiszen ez nem egyszerű – evilági célok nélkül élni, emlékezve arra, hogy az útnak kell számomra a céllá válnia. Az útnak az egyetlen érték felé, amiért érdemes élni.

[…]

A hit azonban nem olyan valami, amit birtokolok, nem statikus jelenség. Olyan, mint a higanycseppek, ha egybe akarom gyűjteni őket, újra és újra szétfolynak. A hit folyamat, de mindenekelőtt kapcsolat két személy, Isten és az ember között. Isten adja a hit kegyelmét, és az ember ezt a kegyelmet elfogadhatja, de el is utasíthatja. A hit kegyelme és az ember nyitottsága nem választható el egymástól. Ezért amikor hitem hiányosságait látom, kitartóan kérnem kell az Urat, az Apostolokhoz hasonlóan, hogy növelje bennem a hitet.

[…]

Ha az emberi élet stabilitás lenne, ez azt jelentené, hogy az Úristen elhagyta az embert. Hiszen az ember állandóan megy, valamerre halad, szüntelenül úton van (homo viator). Ez a természete. Hiszen úton vagyunk Isten felé. Az út pedig hol egyenes és sima, hol göröngyös és köves. Egyik pillanatban még az úton vagyunk, aztán hirtelen… baleset történik, és már le is estünk az útról, bele egy árokba. haladhat az ember romok között, hirtelen lezuhan, és kibicsaklik a lába, vagy az erdőben eltévedhet. Valaminek szét kell hullania, hogy valami új keletkezhessen.


A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Imádkozó családok (szeptember 16. 9:14)

Hogyan akarta Amerika megbuktatni a pápát? (szeptember 9. 11:49)

Találjunk vissza a lelkünkbe! (szeptember 2. 10:15)

A függetlenség szentje (augusztus 19. 15:37)

Utazás a rózsafüzérrel (július 15. 9:19)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

: Fatima csodája

Fatima csodája

1990 Ft

Varga Mátyás & Schmal Róza: Szent Márton

Varga Mátyás & Schmal Róza

Szent Márton

855 Ft

Richard G. Furey CSsR: Mária keresztútja

Richard G. Furey CSsR

Mária keresztútja

450 Ft

Sr. Dr. M. Nurit Stoisek & Sr. M. Gertraud Evanzin: Növekedés és boldoggá válás

Sr. Dr. M. Nurit Stoisek & Sr. M. Gertraud Evanzin

Növekedés és boldoggá válás

550 Ft