A keresztény Európa szentjei

Szerző: Bethlenfalvy Gábor

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-99564-1-4
Kiadó: Don Bosco Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Méret: 185x243 mm
Kötés: keménytáblás

5700 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Don Bosco Kiadó gondozásában megjelent kötet különlegessége, hogy a keresztény gyökereken nyugvó Európa szentjei a mai gyerekek számára is szerethető, hús-vér alakokként mutatja be, felhívva a figyelmet arra is, hogy hol tudják felkeresni a rájuk emlékeztető épületeket, tárgyakat.

A kötetben tizenkét történet található középkori nagy szentjeink életéről, Európa keresztény kultúrájának mindmáig meghatározó alakjairól. Egyúttal történetek azokról az eszményekről, amelyek Európát kereszténnyé tették: a lovagiasságról és a munka becsületéről, a hitről és az értelemről, a felelősségről és a leleményességről, az alázatról és a bátorságról, a hűségről és a szabadságról…

Ajánljuk minden olyan családnak, ahol még fontosnak tartják, hogy a felnövekvő nemzedék megismerje ezeket az eszményeket! 


RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


De még ennél is érdekesebb, hogy Miklós állítólag a halála után is tudott jót cselekedni. Öreg emberként hunyt el békességben, haja és szép szakálla is hófehér volt már akkor. Tisztességgel eltemették és igencsak megsiratták, mert nagyon szerették bölcsességéért, kedvességéért, jótetteiért. Még idős korában is fölkerekedett némelyik éjszaka, hogy titkon segítsen a rászorulókon. Aki nagy bajban volt, akár egy zacskó aranyat is kapott, mások annyit, amennyire éppen szükségük volt. vagy ha egy gyerek éppen csak szomorkodott, annak is jutott valami finom gyümölcs vagy édesség, s másnap reggel már szaladt is az utcára, hogy ha meglátja valahol Miklós püspököt, köszönetet mondjon neki.

[…]

Csakhamar híre ment, hogy szent életű ember él Tours mellett. Jöttek Mártonhoz mindenfelől, a városból is, a falvakból is; nem akadályozta őket sem a folyó, sem a távolság. Teltek-múltak az évek, s az emberek szinte már úgy érezték, mintha Márton mindig itt élt volna. Így amikor meghalt Tours püspöke, mindenki arra gondolt: csakis Márton lehet az utódja! Ő akkor már ötvenöt esztendős volt, őszbe fordult a haja és szakálla, s leginkább csak arra vágyott, hogy békében, imádságban, tanítványai körében tölthesse napjait; esze ágában se volt püspökké lenni. Az emberek azonban így-úgy kérlelték, s kitaláltak mindenfélét, csak hogy becsalják a városba, és aztán onnan el se engedjél, amíg a püspöksüveget a fején nem látják. Végül azt mondták neki, van ott a városban egy szegény beteg ember, akinek az a végakarata, hogy őt lássa és hallja, mielőtt meghal. Márton erre rászánta magát, s valóban bement a városba. Rájött ugyan, hogy becsapták, s próbált elmenekülni, de aztán belátta, hogy nem szaladhat el az emberek és Isten akarata elől.

[…]

Bernát hírneve nőttön-nőtt, már egész Európában ismerték a nevét. Nemcsak szerzetesek és a lovagok, de a főurak és uralkodók is. Sokan fordultak hozzá tanácsért, és nemegyszer sikerült egymással veszekedő hercegeket, grófokat, püspököket kibékítenie. Egyszer aztán maga a római pápa hívatta. Bernát nem is lepődött meg ezen, hiszen jól ismerte, egykor tanítványa és szerzetestársa volt e jeles férfi, akit aztán III. Jenő néven pápává választottak.


A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Bethlenfalvy Gábor: Magyar Szentek élete

Bethlenfalvy Gábor

Magyar Szentek élete

5700 Ft

Bethlenfalvy Gábor: Jézus barátai

Bethlenfalvy Gábor

Jézus barátai

5700 Ft