Vigasztalások könyve

Tapasztalatok, elmélkedések és gondolatok minden szomorkodó Testvérnek

Vigasztalások könyve

Szerző: Juhász Tiborné

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69613-4-4
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 144
Méret: 115x164 mm
Kötés: puhafedeles

1080 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a könyvet, azt mondanám: vigaszgyűjtemény. Olyan élethelyzetbe kerültem, hogy nagyon-nagy lelkierőre és vigasztalásra volt szükségem. Olyan mély vigaszra, amelyet csak a hit kútjából meríthet az ember…

Igen, ez egy vigaszgyűjtemény, amely talán segíthet másoknak is abban, hogy feldolgozzák életük megpróbáltatásait, hogy bátran, sőt boldogan viseljék a keresztet, amely által Jézushoz válhatunk hasonlóvá.

Sorstársam! Szomorkodó Testvérem! Hidd el, mindenkit meglátogat a Vigasztaló! Talán ott kopogtat az ajtód előtt és arra vár, hogy kinyiss Neki. ha ennyi erőd sincs, hogy ezt megtedd, tárt ajtón keresztül ugyan nem tud belépni, de ha talál egy picike lyukat vagy hasadásnyi rést a falon, biztos hogy beférkőzik rajta…

A szerző

Mindennek vége?

Látszatra igen, de az ember gondolkodó, érző lény, nem egy tárgy, amit eldobunk, kicserélünk, mert már elhasznált vagy kopott. Az ember Isten által teremtett lény, Isten pedig irgalmas és gondoskodó.

Nem csak megalkotta az embert, hanem a teremtett világ élére állította, uralmat adott kezébe a természet felett, lehetőséget, hogy fejlődhessen és kibontakozhasson.

Ha a Szentírást nyitott szívvel és nyitott szemmel olvassuk, elgondolkozhatunk, hányan és hányan tanúságot tettek Isten végtelen irgalmáról, önmagát adó szeretetéről, igazságosságáról, hatalmáról; mindenre, a végtelenségre kiterjedő gondoskodásáról.

[…]

Elnézem gyermekeimet, milyen nehezen fogadják be ennek az imádságnak a szövegét, ami nem csoda, hiszem nem dallamokra és rímekre épül szerkezete, hanem súlyos hitigazságokra. Ezek olyan mély tartalmú igazságok, hogy elfogadásuk és megvallásuk egyenként is erős hitet kívánnak. A gyermekek még nem juthattak el idáig.

Mivel a felnőttek kérik, a gyermek „bemagolja”.

Biztos így lehettem ezzel én is kiskoromban, mert ahogy bemagoltam, úgy mondtam el napról napra, évről évre… Már fiatal felnőtt voltam, amikor azon vettem észre magam, hogy rutinból imádkozom, de közben történt valami! Simogatott a Lélek, áthatott valami meleg érzés.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?