Angyal imakönyv


Szerkesztő: Jánossy Gábor

Kategória: Teológia
ISBN szám: 978-963-88009-1-6
Kiadó: Stella Maris Alapítvány
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 112
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

750 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Könyvünk a Katolikus Egyház Katekizmusának tanítása mellett több oldalról világítja meg Egyházunk alaphozzáállását az angyalokhoz. Az ismertetések között található a szent angyalok hármas működésének kifejtése is, mely konkrét feladatokat ad nekünk a mai időkre. Az összeállítás példákon keresztül mutatja be, hogy milyen módon kérhetünk és küldhetünk kegyelmet embertársainknak a szent angyalok közvetítésével. Az angyaltörténetek is a velük való találkozás lehetőségére hívják fel a figyelmet. Kívánjuk, hogy minden nyitott szívű Istenhívő lelki épülését szolgálja ez a könyv.


RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


Az angyalok önként vállalták, hogy szolgálják az embert, a megkeresztelteket, akiknek személyes őrangyalai lettek. Az őrangyalságban az Isten emberré válását, önkiüresítését akarják utánozni és megélni az angyalok. Az őrangyal utánozza Jézus Krisztust, aki az égből lealázta magát a földre, magára veszi Jézus Krisztus rabszolga helyzetét. Az angyal Jézus Krisztus alázatosságát, lemondását, szeretetét utánozza. A szent angyalok szentsége világosabb, mint a szent embereké, hiszen sohasem követtek el bűnt. Azért lehet utánozni a szent angyalokat. Az Újszövetség a megváltás rendjében arra tanít, hogy utánozzuk az angyalt, mert világosan elénk állítja, mit jelent utánozni Krisztust. Isten, ember és a teremtett világ szolgálatát jelenti.

[…]

Azonban biztosak lehetünk abban, hogy Isten meghallgatja imáinkat és a szent angyalok semmit sem felejtenek el. „Isten malmai lassan őrülnek”, de biztos, hogy „őrölnek”. Van, amikor a türelmünket, a kitartásunkat teszi próbára. Lásd Szent Rafael arkangyal tanítását a Tóbiás könyvében: „Tudjátok meg hát, hogy amikor imádkoztatok, te meg Sára, kéréseteket az Úr fölséges színe elé vittem és felolvastam. Éppen úgy azt is, hogy eltemetted a halottakat. Amikor nem restellted, hogy fölkelj és abbahagyd az evést, hanem elmentél és eltemetted a halottat, megbízást kaptam, hogy próbára tegyem hitedet. Ugyanakkor elküldött Isten, hogy meggyógyítsalak és a menyedet is, Sárát. Rafael vagyok, egy a hét angyal közül, aki mindig készen áll arra, hogy az úr fölséges színe elé lépjen.”

Ha növekszik szívünkben az Isten iránti szeretet, mélyül Vele való kapcsolatunk, találékony szeretettel áld meg minket, megmutatja, hogyan segíthetünk másoknak és mellénk adja angyalát, hogy továbbadhassuk irgalmas szeretetét.


 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

3800 Ft