Nyisd ki a szíved!

Bibliai üzenetek kicsiknek

Nyisd ki a szíved!

Szerző: Crystal Bowman & Christy Lee Taylor

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-28835-0-2
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 240
Méret: 157x208mm
Kötés: keménytáblás

4990 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Felnőttként a Biblia napi olvasása mellett gyakran veszünk kézbe áhítatoskönyveket, igemagyarázatos füzeteket is. Miért ne olvasnának szívesen – vagy hallgatnának szüleik ölében ülve – a kicsik is olyan rövid üzeneteket, amelyek közelebb hoznak a saját életükhöz egy-egy igeverset?

A Nyisd ki a szíved! színes, vidám rajzokkal illusztrált oldalai a négy-nyolcéveseket segíti Isten megismerésében. Az igeverseket egyszerű, rövid mondatokból építkező üzenetek világítják meg, és adnak sikerélményt a kezdő olvasóknak is. A napi áhítatok rövid imádsággal és egy-egy érdekes feladattal zárulnak.

Lakj jól!

Amikor éhes vagy, eszel valamit. Amikor szomjas vagy, iszol egy pohár vizet.

Ha eszel és iszol, jóllaksz és felüdülsz. Tudtad, hogy Isten után is lehet éhezni és szomjazni? Amikor szeretnél többet tudni Istenről, az olyan, mintha éhes vagy szomjas lennél. Tudod mi a lélek étele és itala? A Biblia! Ha olvasod a Bibliát, vagy más olvas neked belőle, jóllakik és felüdül a lelked.

Imádság
Drága Istenem! Köszönöm, hogy a Bibliából sok mindent megtudhatok rólad. Szeretném, ha jóllakna a lelkem. Ámen.

Feladat
Láttál már olyan növényt, ami régóta nem kapott vizet? Lekonyul, látszik rajta, hogy szomjas. Miután meglocsolod, hamar újra szép lesz. Rajtad is meglátszik, ha táplálod a lelked!

[…]

Szeresd a körülötted élőket!

Jézus azt akarja, hogy szeressük a körülöttünk élőket. Őket nevezi „felebarátainknak” a Biblia. Jézus azt akarja, hogy szeretettel forduljunk mindenki felé. Talán meglátsz egy kisgyereket a boltban, aki nem találja a szüleit. Vagy valaki elesik a játszótéren. A segítségükre siethetsz és szeretheted őket, még ha nem is közeli ismerőseid.

Imádság
Drága Jézus! Kérlek, segíts, hogy úgy tudjam szeretni az embereket, ahogy város tőlem! Ámen.

Feladat

Süss anyukáddal közösen csokis kekszet vagy valami más finomságot! Készítsetek belőle több csomagot, és adjátok oda a szomszédaitoknak és más ismerősöknek.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?