A magyarok római kápolnája

Szerző: Németh László Imre

Kategória: Helytörténet
ISBN szám: 978-963-36197-0-4
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 60
Méret: 211x211 mm
Kötés: puhafedeles

1500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hálát és szeretetet hirdet a Szent Péter Bazilika altemplomában található, Szűz Máriának szentelt kápolna, mely tanúsítja a nemzet tiszteletét a Magyarok Nagyasszonya iránt. Ez a szép kiállítású, színes fotókkal illusztrált kiadvány a kápolna történetét beszéli el, az 1980-as fölszentelés 25. évfordulója alkalmából.


RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


A kápolna domborműveinek sorába évekkel a felszentelés után került elhelyezésre Boldog Apor Vilmos vértanú püspök († 1945) domborműve, akit II. János Pál pápa 1997. november 9-én avatott boldoggá. A műalkotást Pápai Lajos győri megyéspüspök készíttette el és azt a boldoggá avatás negyedik évfordulóján, 2001. november 9-én Giovanni Battista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa áldotta meg.

[…]

A kápolna hajóját két részre osztó falíven az oltárral szemben lévő oldalon Lékai László bíboros bronzból készült címere látható, a jelmondatával: „Succisa virescit”, a „Megnyesett fa kizöldül.”

A kápolna falát kétoldalt magyar szentek és boldogok süttői márványból készült közel azonos méretű domborművei (100 x 100 cm és 80 x 100 cm) díszítik, amelyek a Képzőművészeti Lektorátus által kiírt zártkörű pályázaton készültek.

A domborművek felett olvasható az ábrázol szent, illetve boldog neve latinul, halálozásának évszáma és magyar neve.


A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?