Győrvári Edith

Arcképcsarnok - Híres szombathelyi nők

Győrvári Edith

Szerző: Ferenczy Gyöngyi & Lovass Tibor

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-56003-8-8
Kiadó: Szülőföld Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96
Méret: 155x155 mm
Kötés: keménytáblás

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Ezúttal Győrvári Edith életét ismerhetjük meg. A Markusovszky Kórház diétás főnővére nyugdíjazása után a Szent Kereszt Lelkészség hitoktatója, az Egyházmegyei Karitász munkatársa volt, számos szakmai és egyházi kitüntetés tulajdonosa. Életének nyolcvankét esztendeje alatt szívét-lelkét adta azért, hogy segítse a rászorulókat. Szent Márton a segítés példaképe, Savariában, a mai Szombathelyen született. A Híres Szombathelyi Nők arcképcsarnoka legújabb kötete Szent Márton születésének 1700. évfordulója tiszteletére meghirdetett Szent Márton Emlékévben jelenik meg.

 


RÉSZLETEK A KÖNYVBŐL


Dr. Cholnoky Péter, a Markusovszky Kórház nyugalmazott osztályvezető főorvosa is szívesen emlékszik az együtt töltött időre: „1969 novemberében kerültem Pécsről Szombathelyre, gyermekgyógyásznak. A diétás nővérrel, Győrvári Edithtel csak akkor találkoztam, ha valamelyik gyermeknek személyre szóló étrendet kellett összeállítani. Annyit azonban tudtam róla, hogy ő a kórház szociális hálójának a közepén áll. Néhány évvel később a vöröskereszt kórházi titkáraként keresett fel engem, és kért, hogy vállaljam el a megyei szervezet vezetését. Ekkor fűződött szorosabbra a kapcsolatunk.”

[…]

Szinte egyik pillanatról a másikra betegedett meg. Minden este bementem hozzá a kórházba, fogtuk egymás kezét, óránkon át beszélgettünk. Arra gondoltam, hogy szüksége van a vigasztalásomra, mégis úgy alakultak ezek az együttlétek, hogy jókat nevettünk. Felelevenítettük az elmúlt 17 évet, az emlékeket, élményeket; ő ezeknek a pillanatoknak felidézésével búcsúzott a karitásztól. Azzal biztatott, hogy a mennyországban sokat imádkozik majd értünk, és ott is azon munkálkodik, hogy a mi feladatainkat sikerre vigye, a terveink elérését segítse. Hiszem, mert megtapasztaltam, hogy ezeknek az imáknak ereje és hatalma van.


A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!