Fiúk Bibliája

Szerző: Rhona Davies

Kategória: Biblia
ISBN szám: 978-963-288-336-6
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 126
Méret: 152x204 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

A Biblia igazán megszólítja a fiúkat, hiszen sok történetének szereplői bátor és okos férfiak, akik kitartottak a hitük mellett, harcoltak a családjukért, a népükért, és szorult helyzetben sem tagadták meg Istent. De személyes kudarcokról, vesztes csatákról, sőt gyáva és aljas tettekről is olvashatunk. Te kit választanál példaképül?

Senki nem akart harcolni Góliáttal – Dávidot kivéve.

– Isten megmentett az oroszlánoktól és a medvéktől, amikor apám juhait őriztem, és tudom, hogy most is vigyázni fog rám! – mondta.

Saul király felajánlotta Dávidnak a páncélját, de túl nagy volt a fiúra. A kardját is oda akarta adni neki, ám az meg túl nehéznek bizonyult a számára. Szedett inkább a patakból öt sima követ, és a parittyájával indult az óriás ellen.

– Neked erős kardod van, az én oldalamon viszont az élő Isten áll! – kiáltott oda Góliátnak.

Azzal berakott egy követ a parittyájába, és megcélozta vele az óriást. Góliátot épp a homlokán érte a találat, és holtan rogyott össze.

[…]

Jézus sok barátot szerzett, de sok ellenséget is – a vallási vezetőknek nem tetszett, hogy az emberek szívesebben hallgatják Jézust, mint őket. Jézus tudta, hogy egyesek a halálát akarják, és azt is, hogy barátai közül az egyik el fogja árulni, amikor a páska ünnepe előtt együtt vacsoráznak.

– Szeressétek egymást, és vigyázzatok egymásra! – mondta barátainak. – Erről tudják majd meg az emberek, hogy a tanítványaim vagytok. Hamarosan el kell mennem, de ne féljetek: készítek egy különleges helyet nektek és mindazoknak, akik szeretik Istent.

Aztán hálát adott Istennek az életért, és megtörte a kenyeret.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Gimmi Rizzi: Hajrá Don Bosco!

Gimmi Rizzi

Hajrá Don Bosco!

650 Ft

Christopher West: A test teológiája kezdőknek

Christopher West

A test teológiája kezdőknek

2990 Ft