1956

Írások a hagyatékból

1956

Szerző: Mindszenty József

Cimkék: Mindszenty József

Kategória: Történelem
ISBN szám: 978-615-56621-6-4
Kiadó: Magyarországi Mindszenty Alapítvány & Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 336

3490 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Megint egy könyv Mindszentyről. Megint egy könyv Mindszentytől. Megint egy könyv az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Könyvtárnyi anyag áll rendelkezésre mindkét témáról. Lehet új dolgokat megjelentetni? Lehet eddig ismeretlen történelmi adatokkal előrukkolni? Lehet! Erre vállalkozunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján.

A jegyzetek gyűjteménye részben visszaemlékezés, hiszen az események egyik meghatározó szereplője írta meg tapasztalatait, adta át az általa megélt történések lenyomatát, ugyanakkor egyfajta feldolgozása, bemutatása a korabeli történelmi napoknak.

Az iratok az Amerikai Egyesült Államok követségén, 1956. november 4-e után félrabságban élő bíboros feljegyzései, amelyek a követség magányában születtek. A forradalom és Mindszenty József neve szinte egybeforrt. De hogy mi is történt pontosan, hogyan látta a legfontosabb szemtanú az eseményeket, és egyáltalán: hogyan ítélte meg saját szerepét a szabadságharcban, az kiderül a jelen kötetből, mely a Mindszenty-hagyaték frissen feltárt anyagainak tematikus feldolgozását nyújtja.