Jézus letörli könnyeidet

Szerző: P. Joseph Vadakkel MCBS & Michaela Heinzen

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52592-2-7
Kiadó: Marana Tha
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 150
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1300 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Vadakkel atya Keralában (India) született 1965-ben. 1993-ban szentelték pappá. Már gyerekkorában nagyon tisztelte és imádta az Oltáriszentséget. Pappá szentelése után az Oltáriszentségről nevezett missziós rendbe lépett. Az utóbbi években a világ különböző országaiban tart lelkigyakorlatokat.

Könyvéről ezt írja:

„Ebben a könyvben szeretném megosztani az olvasókkal, a Jézussal és a Szentlélekkel megtapasztalt élményeimet. Mikor ennek a könyvnek az olvasóiért imádkoztam az Oltáriszentség előtt, a Szentlélek ezt a címet sugallta: Jézus letörli könnyeidet. Meg vagyok győződve arról, hogy könyvem elolvasása után mindenki meg fogja ezt tapasztalni.”

Vadakkel atya lelkigyakorlatait és előadásait a kihelyezett Oltáriszentség előtt tartja. Jézust akarja a történések középpontjába állítani, hiszen ma is Ő az, aki gyógyulást, szabadságot, s új életet ad a hozzá fordulóknak.

Ajánlom mindazoknak, akik szeretnék megújítani hitüket az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal.

Katona István atya

Jézus együtt érez veled

Két szentírási részleten szeretném szemléltetni, milyen együtt érzően találkozik Jézus az emberekkel. Az első történet egy Lázár nevű férfiról szól, aki Betániában élt két nővérével, mintegy 15 stádiumnyira Jeruzsálemtől. Mindhárom testvér Jézus szűkebb baráti köréhez tartozott, így ő gyakori vendég volt náluk. Egy napon Lázár megbetegedett, és nővérei azonnal levelet írtak Jézusnak, melyben tudatták vele, hogy a barátja nagyon súlyos állapotban van. Mindketten teljesen biztosak voltak abban, hogy Jézus szereti a testvérüket, s hogy a legrövidebb időn belül siet majd hozzá. Csakhogy Jézus mintha észre se vette volta az üzenetet, s azon a helyen maradt, ahol volt.

Vajon miért késlekedett Jézus? Egyszerűen azért nem tett semmit, mert tudta, hogy ez a betegség Isten dicsőségére szolgál majd. Lázár két nap múlva meghalt, és sírba helyezték. Jézus csupán ekkor szólt tanítványainak, hogy keljenek útra, és látogassák meg őt. Azt is megemlítette előttük, hogy Lázár alszik, de ő elhatározta, hogy felébreszti. Természetesen a tanítványok egyáltalán nem értették az alvás és a felébresztés mélyebb értelmét. Jézus csak aztán mondta meg nekik nyíltan: „Lázár meghalt, és örülök miattatok, hogy nem voltam ott, hogy majd higgyetek.” Jézus ezzel a kijelentésével pontosan arra a csodálkozásra mutatott rá, amelyet el akart érni.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Avilai Szent Teréz: A belső várkastély

Avilai Szent Teréz

A belső várkastély

3800 Ft

Anselm Grün & Meinrad Dufner: Mélyből forrásozó lelkiség

Anselm Grün & Meinrad Dufner

Mélyből forrásozó lelkiség

1890 Ft

Dr. Herbert Madinger: Maradjatok bennem!

Dr. Herbert Madinger

Maradjatok bennem!

1600 Ft